Monthly Archive:: October 2007

“Esti hartuita la serviciu? Da-ti demisia!”

Barbatii sunt directori mai buni, reactioneaza rapid, se gandesc mai mult decat femeile la profit si la modalitatile de obtinere a acestuia spun managerii romani citati intr-un studiu al Centrului Parteneriat pentru Egalitate (CPE).

Divortul se produce dupa cinci ani de casnicie

Image Dupa cea de-a cincea aniversare a casatoriei, multe cupluri sunt in pericol de divort, arata o statistica realizata in SUA, tarile scandinave si Rusia.

Limbajul trupului decodifica starile emotionale

Image Din ce in ce mai des, si in Romania, la fel cum in multe alte tari se intampla, dansul se asociaza cu ideea de terapie, de vindecare. Intr-o lume a vitezei, a nevrozelor si stresului, oamenii cauta cu disperare alinare, regasire, pace.

Negativismul este contagios

Image Desi multi nu vor sa admita acest lucru, ceea ce gandesc cei din jurul lor ii afecteaza si pe ei. In acest fel, criticii si liderii de opinie devin un factor de influenta in societate.

Munca va deveni o joaca

Image Un gamer care coordoneaza online echipe de 40 de membri are in mod clar un caracter de lider. La aceasta concluzie au ajuns expertii in resurse umane, iar companiile din Vest au inceput sa le urmeze sfatul: succesul in jocurile pe calculator arata calitati

Scoala romaneasca compromite viitorul copiilor

ImageAbilitatile copiilor sunt cel mai adesea descoperite de parintii sau de profesorii lor la varste destul de mici. De atunci ar trebui sa inceapa si programul de cultivare a acestora. Dar cum sistemul educational romanesc nu incurajeaza o dezvoltare care sa puna accent pe pasiunile

Bunatatea, secretul longevitatii cuplului

Image Un ingredient aparent banal al longevitatii unui cuplu fericit este readus in discutie de Danièle Balmelle, consilier conjugal la Asociatia Franceza a Centrelor de Consiliere Conjugala (A.F.C.C.C): bunatatea. Autoare a unor studii referitoare la relatiile de cuplu, Daniele Balmelle sustine ca atunci cand cei

Antidotul dementei

Image Studiul, publicat in revista Neuropsychologia, a ajuns la concluzia ca, in cazul vorbitorilor unei singure limbi, primele semne ale dementei survin in medie la 71 de ani, comparativ cu 75-76 de ani, in cazul bilingvilor.

Cum putem sa ne tinem creierul tanar

Image Odata cu inaintarea in varsta, memoria este afectata, insa anumite personae incearca sa isi mentina creierul tanar. Cercetatorii de la Universitatea din Illinois au facut un studiu pentru a descoperi modalitati de a pastra „tineretea” creierului.

Neutralizarea unei regiuni din creier poate combate dependenta

ImageDependenta poate fi suprimata prin neutralizarea unei zone cheie din creier, insula, potrivit unui studiu realizat de o echipa de cercetatori chilieni, publicat in revista Science. Insula este o zona din creier care filtreaza informatiile ce tin de starea si nevoile fiziologice ale corpului uman.