Monthly Archive:: December 2007

Rasul creste nivelul de oxigenare al organismului

Image Cercetari psihologice au adus dovada stiintifica unei vechi credinte populare, potrivit careia „rasul este cel mai bun medicament”. Chiar daca nu este un panaceu universal, rasul poate constitui o buna masura preventiva care te face sa te simti minunat.

Reuniunile de sarbatori, adevarate terapii de grup

Image Daca o reuniune oarecare, intre prieteni, este doar o metoda de petrecere placuta a timpului, o reuniune de familie capata alte valente, explica psihologii. Anne Parcoud, psiholog si specialist in terapii familiale, sustine ca aniversarile si reuniunile sunt momente esentiale in care membrii unei

Testele de ADN ne pot ajuta sa gasim dragostea adevarata?

Image ScientificMatch.com este un nou site de matrimoniale care pretinde ca duce relatii amoroase intr-o noua era, fiind primul site care ofera posibilitatea clientilor sai sa-si testeze ADN-ul pentru a-si gasi perechea.

Recuperarea dupa o trauma emotionala

Image Trauma emotionala este rezultatul unei situatii care lasa persoana simtindu-se amenintata, coplesita sau neajutorata, precum: accidente, dezastre naturale, razboi, viol, atacuri teroriste etc.

Boala Parkinson creste riscul depresiei in familie

Image Rudele apropiate - parinti, frati si copii - ai celor care sufera de boala Parkinson prezinta un risc cu 50% mai ridicat decat cei cu rude sanatoase de a suferi de depresie sau anxietate, conform unui studiu recent.

Romanii cred ca munca dauneaza sanatatii

Image "Poporul roman are o tendinta de-a dreptul masochista spre munca, chiar daca nu se poate spune acelasi lucru despre productivitate", este de parere dr. ing. Mihai Costescu, director general al Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Protectia Muncii (INCPDM). El indica faptul ca un efort

Tulburarea psihica a copilului, mostenire de familie

Image Cercetatorii au descoperit ca multe dintre tulburarile psihice si multe dintre problemele de dezvoltare isi au originea in istoria familiei.

Umorul “negru” este dat de testosteron

Image Barbatii sunt in mod natural mult mai "comici" decat femeile, din cauza faptului ca ei au in organism mai mult testosteron.

Fa-i un dar colegului tau!

Image Specialistii in resurse umane recomanda ca de Sarbatori sa faci cadouri atat familiei, cat si  colegilor, dar nu si sefului.

Generatia “baby-boom” schimba din nou America

Image
Foto: EVZ
Kathleen Casey-Kirschling, oficial considerata in SUA primul copil al „baby-boom” (explozia demografica postbelica), se va pensiona incepand cu luna ianuarie 2008, marcand inceputul unei miscari cu vaste repercusiuni economice, dar si politice si sociale. Nascuta pe 1 ianuarie