Curs de formare in terapia familiala sistemica

Institutul de Terapie Familiala si Practica Sistemica Areopagus din Timisoara, in parteneriat cu Spitalul Clinic de Copii „Louis Turcanu” si Centrul Medical „Dr. Ileana Radu”, organizeaza un curs de formare in psihoterapie familiala sistemica (2008-2010).

Image

Foto: www.aift.ro

Formarea se adreseaza medicilor, psihologilor, asistentilor sociali, inclusiv studentilor in ultimul an. Institutul si formatorii sunt acreditati de Federatia Romana de Psihoterapie, Colegiul Psihologilor din Romania, respectiv EAP (European Association of Psychotherapy) si EFTA (European Family Therapy Association).

Liderul de curs este Hugh Jenkins (Senior Lecturer, Institute of Psychiatry, London; secretar Individual Chamber, EFTA). Printre ceilalti formatori se numara: Noga Nabarro-Rubinstein ("SHINUI" – Institutul Israelian de Studii Sistemice, Familie si Schimbare Personala, Israel),  Dr. Piroska É. Komlósi (psihoterapeut formator in psihoterapie familiala si de grup, Budapesta),  Tamas Kurimay (psihoterapeut formator, membru in comitetul Asociatiei Europene de Terapie Familiala, Budapesta), Ileana Radu (Institutul de Terapie Familila si Practica Sistemica Areopagus) si Ileana Ungureanu (Syracuse University, New York).

Va puteti inscrie pana pe data de 08 ianuarie 2008, la telefoanele: 0256-487.485 sau 0256-487.919 sau la e-mail: fabiola@areopagus.ro.

Dosarul de inscriere poate fi expediat prin email catre fabiola@areopagus.ro si trebuie sa contina: formularul de inscriere completat, CV, scrisoare de intentie, adeverinta de la locul de munca din care sa rezulte o practica profesionala cu familiile (full-time, part-time, voluntariat). Trebuie sa cunoasteti limba engleza, nivel intermediar-avansat.

Cursul intruneste criteriile de selectie, formare si evaluare ale EFTA si FRP, incluzand urmatoarele:

  • Terapia familiala sistemica in contextul general al formarii in psihoterapie;
  • Studierea principalelor concepte si modele in terapia familiala sistemica cu aplicabilitate in: stres post-traumatic, abuz de substante si adictie, tulburari de comportament, psihosomatica, patologie amenintatoare de viata (cancer, HIV), patologie terminala si medicina paliativa, patologie cronica, patologie psihiatrica, patologia adolescentului, patologie geriatrica, violenta si abuz, pozitia copilului in sistemul familial, psihoterapie de cuplu si familie;
  • Activitate clinica practica cu indivizi/familii/grupuri;
  • Intervizare si supervizare;
  • Demonstarea abordarii sistemice prin folosirea unui material didactic complex; bibliografie conforma cu curriculumul, casete video, DVD, interviuri si sesiuni live;
  • Pregatirea si prezentarea celor 4 lucrari scrise si sustinerea celor doua examene finale (nivel intermediar, nivel avansat);
  • Intocmirea unui portofoliu care sa contina internalizarea la nivel personal a cunostintelor si abilitatilor dobandite de-a lungul cursului de formare, evidente ale activitatii clinice practice cu clienti (prezentarea si descrierea cazurilor cu respectarea confidentialitatii) si alte participari la workshopuri, conferinte, cursuri de formare in psihoterapie, notite de curs.

Cititi despre cursul Institutului de Terapie Familiala si Practica Sistemica Areopagus la www.aift.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pentru a putea trimite comentariul, va rugam sa completati operatia matematica de mai jos (filtru de spam). *