Monthly Archive:: February 2008

Poluarea afecteaza inteligenta copiilor

Image Persoanele care locuiesc in cartiere unde exista un nivel crescut de poluare, cauzata de traficul intens, au un IQ mai scazut. De asemenea, copiii obtin rezultate scazute la testele de inteligenta si de memorie, in comparatie cu cei care traiesc intr-un mediu cu un

“Nu ai voie sa faci asta!”

ImageParintii trebuie sa impuna unele limite, pentru ca micutii sa se dezvolte normal. Chiar daca atunci cand auzim de limite ne gandim la ceva negativ, care ne restrictioneaza, in cazul copiilor, limitele apar din prea multa dragoste.

“Orice sarbatoare de dragoste ajunge sa fie un armistitiu”

Image Trebuie inventata o zi in care dragostea pentru persoana iubita trebuie marturisita? Raspunsul psihologilor este “nu”, dar cum sa nu profiti de o sarbatoare, pentru a iesi din cotidian si de a retrai magia unor momente de care iti aduci aminte mereu cu drag.

Targul International de Universitati

A patra editie a Targului International de Universitati va avea loc in primavara 2008, astfel: 15-16 martie, la Bucuresti, 19 martie la Timisoara si 21 martie in Iasi.

Exercitiile fizice sunt antidepresive

Specialistii recomanda din ce in ce mai des persoanelor diagnosticate cu depresie sa practice exercitii fizice.

Sucul de mere stimuleaza memoria

Image Sucul de mere, baut pe stomacul gol este si el recunoscut pentru capacitatea sa de a imbunati memoria. Procentul ideal este de doua linguri de suc si o lingura de miere.

Pregatirea deficitara, piedica in calea unei cariere de succes

Image Specialistii in resurse umane considera ca maturizarea clasei manageriale se va realiza doar odata cu stoparea cresterii economice accelerate si aparitia primei recesiuni, cand nu va mai suficient doar sa oferi ca piata sa cumpere.

Programe de prevenire/interventie pentru combaterea violentei in scoli

ImageAsociatia Nationala a Psihologilor Scolari organizeaza, la Oradea, in perioada 9-11 mai, un curs de formare in "Programe de prevenire/interventie pentru combaterea violentei in scoli", informeaza copsi.ro.

Formare in terapie familiala sistemica, la Cluj

ImagePana pe 29 februarie, se fac inscrieri la Cluj-Napoca, pentru cursul de formare in terapie familiala sistemica acreditat de Federatia Romana de Psihoterapie (FRP) si Asociatia Europeana de Terapie Familiala (EFTA), organizat de Fundatia AGAPE pentru Ocrotirea Vietii.

Cum sa va folositi creierul pentru a face schimbari semnificative

ImageDr. Richard Bandler (foto), co-creatorul NLP si creatorul al Design Human Engineering (DHE) si Neuro Hypnotic Repatterning (NHR), va prezenta intre 9-12 mai la Amsterdam (Olanda), la  Krasnapolsky Hotel, cele mai noi descoperiri ale sale in domeniul dezvoltarii personale.