Monthly Archive:: April 2008

Fara nervi la serviciu!

Daca esti femeie, nu-ti poti permite sa fii nervoasa la serviciu fiindca risti sa fii catalogata drept incompetenta, potrivit unui studiu al specialistilor Universitatii Yale.

Dependenta de miscare fizica

Noile standarde „de frumusete“ masculina au dus la aparitia unei noi obsesii. Astfel, barbatii au devenit obsedati de mersul la sala. Studiile arata ca revistele pentru barbati prezinta doar barbati care se apropie de perfectiunea fizica. Aceste „etalari“ fac ca barbatii sa devina obsedati de corpul lor. Unii dintre cititori sunt afectati din punct de

Cand trebuie sa-ti schimbi obligatoriu slujba

Daca nu te mai motiveaza nimic din ceea ce faci la serviciu, este cazul sa schimbi departamentul sau chiar firma pentru care lucrezi.

Ritualurile zilnice mentin legaturile in interiorul “clanului”

Obiceiul casei nu este doar o vorba in vant, ci o regula care mentine coeziunea unei familii. Orice familie are anumite obiceiuri, care individualizeaza grupul, intr-o alchimie prea putin descifrata pana acum. Cert este faptul ca obiceiurile casei variaza de la o familie la alta. Chiar daca zeci de familii locuiesc intr-un cvartal cu apartamente

7 inamici care te storc de vlaga

Lipsa somnului, deshidratarea, stresul, zaharul si cafeina sunt cativa dintre factorii care te seaca de energie, avertizeaza specialistii.

Anxietatea copiilor creeaza predispozitie pentru vise urate

Bebelusii cu anxietate risca sa devina copii care au cosmaruri, sustin pediatrii americani. Acestia au analizat comportamentul a circa o mie de copii, din primele luni de nastere pana la varsta de 6 ani.

Cafeaua va protejeaza creierul

O ceasca de cafea pe zi poate inlatura riscul de dementa prin blocarea efectelor colesterolului asupra organismului, arata un studiu citat de „BBC News“.

Injectiile cu botox afecteaza memoria

Folosita in special in tratamentele cosmetice, toxina botulinica are ca efecte secundare dureri de cap si de stomac, precum si simptome similare gripei.

Uratenia sotului asigura trainicia casatoriei

Cele mai trainice mariaje sunt acelea in care femeile se marita cu un barbat mai putin atragator, sustin cercetatorii americani. Psihologii au studiat evolutia catorva cupluri proaspat casatorite.

Meditatia va ajuta sa deveniti mai intelegatori

Prin meditatie se poate cultiva compasiunea si intelegerea. Prin aceasta metoda este stimulata o zona a creierului care ne face sa avem mai multa empatie fata de starea de spirit a celor din jur. Cel putin asta au declarat cercetatorii de la Universitatea Wisconsin-Madison din SUA. Cercetarile au aratat ca orice individ, de la copil