Monthly Archive:: May 2008

Imbunatatirea Relatiei de Cuplu si Consilierea pre-maritala

Asociatia pentru Psihologie si Psihoterapie Adleriana din Romania organizeaza cursul de formare continua in „Psihoterapie de cuplu” cu tema „Imbunatatirea Relatiei de Cuplu si Consilierea pre-maritala”, creditat de Colegiul Psihologilor cu 5 credite de formare profesionala continua.

Parinti spontani, copii creativi

Centrul de Psihologie de Actiune si Psihoterapie continua Campania “Taramul Spontaneitatii” demarata anul trecut in parteneriat cu parinti si gradinite si va propune sa va amintiti de copilarie si de joaca sub egida: "Parinti spontani, copii creativi".

Workshop de parenting

„Cum sa vorbesti eficient copiilor” este un workshop practic creat de autoarele Adele Faber si Elaine Mazlish si destinat tuturor persoanelor care interactioneaza cu copii.

Adolescentii vedete porno au o proasta imagine de sine

Ne-am obisnuit cu totii cu ideea ca, la 12-13 ani, o buna parte dintre elevi si-au inceput viata sexuala. Desi cu adevarat socant, admitem si faptul ca unii au si cate 4-5 parteneri, la o varsta asa frageda.

Noi cauze genetice ale schizofreniei, descoperite de cercetatori

Schizofrenia este cauzata de un pattern de dezvoltare a creierului care a suferit o transformare si cercetatorii continua sa caute genele responsabile de acest fapt.

Barbatii domina piata fortei de munca

Un studiu Eurostat arata ca media statelor europene este de 72% - angajati barbati, in timp ce numarul total al femeilor platite ajunge abia la 57%. Mai mult decat atat, exista o separare clara atunci cand vine vorba de domeniile in care barbatii si femeile activeaza. In timp ce sexul masculin este intalnit cu precadere

Citeste-i pe ceilalti prin Inteligenta Emotionala

Competent Consulting organizeaza, pe 31 mai si 1 iunie, trainingul de dezvoltare a empatiei si citire a limbajului corporal emotional, din cadrul seriei Smart Emotions - „Citeste-i pe ceilalti prin Inteligenta Emotionala”.

NLP, la Tulcea

O formare in NLP -  NLP Practitioner si NLP Master – se va desfasura la Tulcea, in perioada 3 – 23 august.

Copiii autisti pot invata de la “fratii” virtuali

Folosind "fratii virtuali" - copii animati care imita comportamentele si conversatia unui copil care se dezvolta normal - cercetatorii de la Northwestern University dezvolta niste interventii terapeutice elaborate pentru a pregati copiii cu autism sa interactioneze cu copiii "reali".

Seminar National al Cercetarii Sociale de Tineret – “Stiluri si traiectorii de viata”

Intre 26-29 iunie, va avea loc la Moroieni, judetul Dambovita cea de a II-a editie a Seminarului National al Cercetarii Sociale de Tineret cu tema “Stiluri si traiectorii de viata”, organizat de Directia de Studii si Cercetari pentru Probleme de Tineret din cadrul Agentiei Nationale pentru Sprijinirea Initiativelor Tinerilor.