Monthly Archive:: June 2008

Televizorul din dormitor, responsabil pentru viciile adolescentilor

Adolescentii care au televizor in camera au note mai slabe, o dieta haotica si nu fac miscare fizica, au anuntat cercetatorii americani de la Universitatea din Minnesota. Cercetatorii au chestionat 781 de adolescenti, cu varste cuprinse intre 15 si 18 ani. 62% dintre participantii la studiu aveau televizor in dormitor. Cei 62% se uitau la

Miscarea hraneste dispozitia afectiva

Exercitiile fizice sunt o modalitate simpla de a-ti limpezi mintea concentrandu-te pe o activitate simpla; te poate chiar ajuta sa atingi o stare similara cu starea de tip Zen. De asemenea, va ajuta sa va eliberati de stres, sustin specialistii.

Cei care se ingrijoreaza rapid au stofa de afaceristi

Sentimentul de ingrijorare nu numai ca produce reactii neobisnuite la nivelul stomacului, dar face ca si creierul sa reactioneze diferit, au declarat cercetatorii de la Universitatea Stanford. Studiul efectuat de cercetatori a scos la iveala faptul ca oamenii care isi fac multe griji sunt capabili sa ia decizii financiare mult mai profitabile.

A doua editie a Scolii de Vara a Educatiei de Excelenta

Au inceput inscrierile la cea de a doua editie a Scolii de Vara a Educatiei de Excelenta, ce va avea loc la Straja, in perioada 13-27 iulie, eveniment adresat cadrelor didactice din invatamantul preuniversitar din toata tara.

Studentii-sinucigasi, consiliati

Medicii ieseni, specializati in prevenirea si tratarea cazurilor de sinucidere, se pregatesc pentru sesiunea de vara. Ei au reusit sa coopteze peste 50 de voluntari, studenti ai Facultatilor de Medicina si Psihologie, pentru a participa la un proiect-pilot unic in Romania. Voluntarii vor face de garda sau ii vor instrui pe sefii de camine din

Centru Roman de Muzicoterapie

Asociatia RENINCO Romania anunta formarea unui Grupului de initiativa si lansarea proiectului Centrul Roman de Muzicoterapie.

Depresia postnatala a tatilor, risc pentru bebelusi

Depresia postnatala a tatilor poate avea efecte negative asupra comportamentului copiilor, arata un studiu britanic realizat de cercetatorii de la Oxford University, citat de publicatia „The Guardian“.

Diagnosticul de Alzheimer nu declanseaza depresia

Doctorii ezita adesea sa le comunice pacientilor ca sufera de Alzheimer sau de dementa de teama ca vestea sa nu-i copleseasca. Dar un studiu al Washington University din St. Louis sugereaza ca medicii nu au motive sa fie ingrijorati.

Cita dragoste ai pentru tine?

Te simti implinit si poti darui altora iubire sau atentie doar atunci cind iti oferi tie mai intii acest dar; nu poti da altcuiva ceea ce tu nu ai deja. Inchipuie-ti ca sufletul tau e ca un rezervor de iubire; cu cit e mai plin, cu atit ai mai multe resurse pentru a te simti

Extraordinara putere a feminitatii

Sintem construiti diferit, femei si barbati, asemeni energiilor yin si yang, iar uni­citatea fiecaruia isi pune amprenta asupra noastra si asupra relatiilor dintre noi. Daca, de pilda, intr-un cuplu ambii parteneri au trasaturi yang (masculinizate), comunicarea poate fi o problema; pot aparea discutii in contradictoriu, agresivitate, ratiune excesiva sau competitie. Ca in tot ceea ce