Monthly Archive:: July 2008

Munceste, dar bucura-te de viata!

Cei mai multi absolventi au un soc atunci cand incep sa lucreze, pentru ca inteleg ca teoria invatata la facultate nu este suficienta pentru a se descurca la un loc de munca unde conteaza mai mult sa comunice, sa lucreze in echipa si sa stie sa asculte.

Top 10: Cele mai inteligente animale

Cimpanzeii sunt empatici, elefantii se recunosc in oglinda, corbii isi fac carlige din sarma pentru a-si agata hrana, iar porcii misca cu ratul, pe computer, cursorul mouse-ului. Aceste semne de inteligenta apropie mult necuvantatoarele de lumea oamenilor.

Prescolarii pot fi lasati sa vorbesca singuri, ii ajuta!

Parintii trebuie sa stie ca nu trebuie sa se ingrijoreze cand prescolarii vorbesc singuri. De fapt, ar trebui sa-i incurajeze, spune Adam Winsler, profesor de psihologie la George Mason University. El a publicat recent un studiu care arata ca copiii din 5 ani se descurca mai bine in sarcinile motorii cand isi vorbesc tare decat

Teama de singuratate este indusa chiar de societatea moderna

Ati intalnit probabil per­soane care, ori de cate ori se organizeaza un eveniment, hop si ei. In multe astfel de situatii, teama de singuratate este cauza reala a acestui tip de comportament.

Seminar “Find the Leader in You”

Pe 9 august va avea loc seminarul “Find the Leader in You”, sustinut de catre Bruno Medicina.

Bebelusii slabi devin adulti violenti

Adultii violenti au fost cu siguranta niste bebelusi slabi si niste copii foarte firavi, releva un studiu realizat la Universitatea din Helsinki, Finlanda. Cercetatorii au studiat 939 de femei si 740 de barbati nascuti in Helsinki intre 1934 si 1944.

Femeile de succes in cariera se desexualizeaza

„Sunt foarte multe femei tinere, de 20-30 sau 35 de ani, care nu au o relatie stabila, pentru ca, dupa spusele lor, nu au timp pentru asa ceva. Pe primul plan este cariera si apoi viata de familie”, afirma Cambosie. Ceea ce nu stiu ele este ca „intra intr-un ritm din care nu mai pot

Tabara de hipnoza-NLP pentru incepatori

In perioada 11-16 august, la Baile Herculane, SistemPsi organizeaza tabara de hipnoza-NLP pentru incepatori. Tematica este „Scenariu si contrascenariu”. Sunt invitati specialistii si persoanele interesate de dezvoltarea personala.

Relatia psihoterapiei familiale cu modelul medical

Pentru psihologii, medicii si psihoterapeutii pasionati de viziunea sistemica si psihoterapia de familie, ca si pentru absolventii facultatilor conexe (asistenta sociala, psihopedagogie, sociologie) si pentru studenti, SistemPsi organizeaza Seminarul de Psihoterapie Familiala, sustinut de catre D. Minuchin, la Timisoara, in perioada 25-26 octombrie.

Semnele mariajului ideal

Psihologul italian Silvia Vaggetti Finzi, de la Institutul de Formare si Cercetare Aplicata din Bologna, a realizat o lista de 16 comportamente care descriu mariajul perfect.