Monthly Archive:: September 2008

Inhibitiile din dormitor deschid calea spre divort

In general, femeile sunt mai rusinoase, insa indiferent daca este vorba de un barbat sau de o femeie, inhibitiile intr-un cuplu pot duce in timp la frustrare sexuala, la tensiuni, certuri, adulter sau chiar la ruptura unei relatii. Psihologii spun chiar ca sunt un handicap serios care fragilizeaza un cuplu.

Relatiile fara viitor

Cei care alearga dupa bani si statut social nu sunt impliniti sentimental si vor cauta mereu dragostea in alta parte.

Lectii de educatie sexuala de la 4 ani

Copiii ar trebui sa faca ore de educatie sexuala incepand cu varsta de 4 ani, pentru a se evita relatiile intime incepute prematur, apreciaza specialistii britanici, citati de „BBC News“.

Colesterolul „bun” imbunatateste memoria

Asa-numitul colesterol „bun” (HDL colesterol) are un rol foarte important in mentinerea unei memorii performante in a doua parte a vietii, releva un studiu francez realizat la Institutul National Francez de Cercetare Medicala.

Cind lasi trecutul sa iti afecteze prezentul

Uneori nu ne putem bucura de momentul prezent din cauza a ceva ce s-a intimplat in trecut. Nu ne dam seama astfel ca ne autosabotam si ca, agatindu-ne de emotiile vechi, nu ne permitem sa experimentam tot ceea ce ne ofera viata.

Metode si tehnici utilizate in psihologia clinica

Asociatia  Psihologilor si  Medicilor din Romania organizeaza, in Bucuresti, incepand din 8 noiembrie, cursul de formare: “Psihologia si psihopatologia dezvoltarii. Metode si tehnici utilizate in psihologia clinica”.

Workshop Rorschach, la Timisoara

Sub egida Asociatiei Romane de Rorschach Exner, afiliata Asociatiei Europene Rorschach si Asociatiei Internationale Rorschach, in perioada 11-12 octombrie, se desfasoara, la Timisoara, workshopul „Testul Rorschach- introducere in sistemul comprehensiv Exner”.

Memoria „ne tradeaza“ pentru binele nostru

Cercetatorii au obtinut dovada ca memoria ne joaca farse nu pentru ca se deterioreaza ci pentru un scop mult mai inalt: protejarea propriului nostru organism, relateaza Science et vie. Potrivit ultimelor studii, nici amintirile nu reprezinta intocmai ce ne imaginam: ele nu tin exclusiv de trecut, ci sunt si legatura noastra cu viitorul. Cand amintirile

Dependenta de jocuri de noroc poate fi tratata cu pastile antialcool

Primele studii pentru tratarea dependentei de jocurile de noroc s-au bazat pe medicatia care se foloseste in cazul dependentei de alcool. Cercetatorii au pornit de la premisa ca jocurile de noroc duc la secretarea aceleiasi substante, ca si in cazul consumului de alcool. Primele rezultate sunt incurajatoare. Cei mai avansati in aceasta problema sunt oamenii

Grupuri de dezvoltare personala sub egida Asociatiei de Hipnoterapie si Psihoterapie Cognitiv-Comportamentala

Psihoterapeut formator-supervizor, acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania  Aurora Frunza, asist. univ. Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila”, Bucuresti, organizeaza grupuri de dezvoltare personala sub egida Asociatiei de Hipnoterapie si Psihoterapie Cognitiv- Comportamentala, in perioada 18-19 octombrie.