Monthly Archive:: November 2008

In casa cu rebelul

In camera n-ai unde sa arunci un ac. Pe pat, pe jos, pe mobila: hirtii, caiete, reviste, haine, ochelari, pi­xuri... Si pe tavan sint atirnate tot soiul de fleacuri care nu te mai lasa sa treci prin camera decit aplecat. Pe hol, totul vraiste, sandale, role, sacul... Si culmea, nimeni nu are voie sa puna

Mama in dialog cu pruncul

Principalii stimuli externi la care nou-nascutul reactioneaza sint mingiierile si vocea mamei. Pruncul este capabil sa recunoasca din prima luna vocea celei care i-a dat viata. De aceea, el se calmeaza mult mai repede auzind vocea mamei decit vocea tatalui sau a altei persoane. Dar asta nu inseamna ca tatal nu se poate implica in

Iubire de vara

De unde apare tentatia unei relatii pasagere? Explica psihologul Stefania Nita de la Centrul de Psihologie de Actiune si Psihoterapie: "Nevoia de explorare a propriilor limite – de a vedea in ce masura sintem in stare sa experimentam o relatie strict sexuala – reprezinta unul dintre impulsurile aventurilor de-o vara. Cind vrem sa ne punem

Incapacitatea de a avea o relatie stabila, asociata cu impotenta psihica

Stresul acumulat la serviciu, incapacitatea de a avea o partenera stabila sau imaginea proasta de sine sunt cateva dintre cauzele care le pot induce barbatilor o impotenta psihica, sustin psihologii.

Workshop de creativitate holistica

La acest workshop, ce se va desfasura in 13-14 decembrie in Bucuresti, de “Creativitate holistica” vei descoperi nu numai cum poti sa-ti cresti optiunile tale creative, ci sa ti permiti solutiilor inovative sa se dezvolte, sa capete forma, in folosul tau si al celor din jurul tau.

Terminatorii de creier

Consumul zilnic de branza tofu si dulciurile rafinate, precum si fumatul sau anxietatea cresc riscul de a dezvolta dementa.

Notele mici duc la schizofrenie

Un studiu realizat pe un grup de peste 900.000 de copii, nascuti intre 1973 si 1983, arata ca notele mici obtinute in scoala de catre subiecti sunt legate de dublarea riscului de a se imbolnavi de schizofrenie.

Tehnologia moderna mentine vie dragostea la distanta

Profesorul Bob Simpson de la Institutul de Cercetari Sociologice din Sydney a ajuns la concluzia ca unul dintre obstacolele principale care pot interveni intr-o relatie este diferenta de atitudine pe care barbatii si femeile o au fata de telefon.

Identificarea si rescrierea credintelor limitative

In 13-14 decembrie (data exacta va fi comunicata ulterior), intre orele 9:00-18:00, va avea loc cursul “Identificarea si rescrierea credintelor limitative”, in Bucuresti.

Logopedie in urma cu 400 de ani

Primul copil care a invatat sa vorbeasca, desi s-a nascut surd, a trait in Anglia in urma cu aproximativ 400 de ani, au descoperit cercetatorii de la Universitatea Oxford, relateaza BBC News.