Creativitate, joc, trauma si relatie

Centrul de formare „Interactie Academie” din Antwerp, Belgia in colaborare cu Fundatia Internationala pentru Copil si Familie organizeaza doua programe de formare continua in terapia de familie, unul in perioada 14 si 15 aprilie -“Creativitatea si Jocul in terapia cu copiii si cu familiile acestora”- iar altul intre 17-18 aprilie, cu tema “Lucrul cu trauma si impactul sau relational”. Colegiul Psihologilor din Romania ofera 10 credite pentru fiecare curs.

La ambele cursuri, formatori vor fi Ellen Reijmers si Kris Decraemer, de la Centrul de formare „Interactie Academie” din Antwerp, Belgia.

Programul zilnic se va desfasura intre orele 09:30 – 16:30, la Fundatia Internationala pentru Copil si Familie, str. Occidentului nr. 44, sector 1, Bucuresti.

Taxa de participare este, pentru fiecare curs, de 290 lei, cu plata pana la 10 aprilie, si 260 lei cu plata pana la 30 martie. Inscrieri, la e-mail: odee@kappa.ro.
 
In primul workshop
participantii vor invata sa puna in practica modalitati verbale si non-verbale in lucrul cu copiii si cu parintii lor. Vor experimenta puterea jocului, a metaforelor, a povestilor in creearea unor perspective diferite pentru familii.
 
In al doilea workshop
formatorii vor ilustra cateva metode de lucru:

  • a lucra direct si indirect cu trauma
  • a face fata complexitatii de semnificatii, sentimente, senzatii, ganduri asociate traumei
  • a crea contractul de lucru colaborativ cu suficienta incredere, dialog, control, predictibilitate si respect
  • a crea o atitudine de reflectare si externalizare legata de trecut, de prezent si de viitor
  • a vorbi in prezent despre ce s-a petrecut in trecut in asa fel incat persoanele sa ramana conectate la prezent

Ellen Reijmers este directorul departamentului Cercetare si Dezvoltare si coordonatorul programului de psihoterapie al Interactie Academie, din Antwerp, Belgia si este formator si supervizor in psihoterapia sistemica in Olanda si in Belgia.

Kris Decraemer este psiholog clinician la Universitatea Catolica din Louvain; a realizat formari suplimetare in psihoterapia Gestalt, terapia sistemica, hipnoterapie si EMDR, este membru, formator si terapeut sistemic in cadrul  centrului de formare Interactie Academie din Antwerp, Belgia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pentru a putea trimite comentariul, va rugam sa completati operatia matematica de mai jos (filtru de spam). *