Cursuri de formare in psihoterapia integrativa

Asociatia de Psihoterapie Integrativa organizeaza cursuri de formare in psihoterapia integrativa,  finalizate cu diploma de libera practica acordata de Colegiul Psihologilor din Romania.

Persoanele care doresc sa devina “organizator de grup de formare” in diverse orase din tara sunt rugate sa ne contacteze pana la data de 30 septembrie!

Cursurile vor fi organizate in weekend, cu o frecventa de un weekend/luna si in tabara de vara de la Comarnic. Primul curs de formare in psihoterapia integrativa  este programat in luna octombrie.

Caracteristicile psihoterapiei integrative:

  1. este „politeista” adica se bazeaza pe diversitatea sicomplementaritatea metodelor folosite are efecte deosebite din perspectiva pragmatica deoarece majoritatea metodelor sunt susceptibile de a se imbogati reciproc, iar combinarea lor este sursa unei mari eficacitati practice
  2. este flexibila, se muleaza pe fiecare tip de pacient, pune la dispozitia fiecarui pacient mijloacele cele mai potrivite pentru problema cu care se confrunta
  3. actioneaza multinivelar prin integrarea gandurilor, emotiilor, corpului si comportamentelor,  intr-un sistem coerent.
  4. este o  terapie orientata pe  relatie: este abordata persoana in ansamblul sau si ghidata sa-si integreze partile fragmentate ale Sinelui ( afectiv, cognitiv, fiziologic, comportamental)
  5. este creativa prin utilizarea resurselor inconstientului


Formarea se desfasora in patru etape:

  • Modul tehnic in care se invata teorii, metode si  tehnici din psihoterapia integrativa
  • Modul clinic ( teorii psihopatologice, criterii de diagnostic si programe de psihoterapie  structurate pe sedinte pentru: tulburari depresive, anxioase, alimentare, somn, sexuale, adictive, stres, psihosomatice, psihotice, cuplu )
  • Dezvoltarea personala
  • Supervizarea

Inscrieri formare: contact@psihosucces.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pentru a putea trimite comentariul, va rugam sa completati operatia matematica de mai jos (filtru de spam). *