Monthly Archive:: February 2009

Ce faci daca esti obligat sa muncesti peste program

Evita abordari de genul „nu-mi convine“ si discuta cu seful reducerea orelor de lucru pentru ca ai nevoie de mai mult timp pentru familie.

Psihodiagnostic si Prognostic – Tehnicile proiective

Din 28-29 martie, in Bucuresti, Asociatia Szondi din Romania organizeaza workshopul  „Tehnicile proiective - Psihodiagnostic si Prognostic".

La ce bun sa plangem?

Unii cercetatori sustin ca plansul are un rol psihologic important. Uneori, plansul le permite oamenilor sa regaseasca un echilibru, echilibru pierdut dupa o pierdere, de exemplu. DAr alti specialisti spun ca acest lucru nu e valabil mereu si pentru orice. Dupa un episod de plans, unii oameni pot experimenta o confuzie emotionala profunda.

Caldura ne face mai generosi

Suntem mai amabili cand ne e cald si bine. Concluzia apartine unui studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea Yale, potrivit „The Daily Telegraph”. Mitul care sustine ca „oamenii cu maini reci au, de fapt, inima calda”, a fost demontat de un test administrat pe 94 de studenti.

Transsexualii, rezultatul unei anomalii genetice

“Transsexualismul este privit in societate doar ca un stil de viata asumat, insa experimentele noastre arata ca dezvoltarea identitatii de gen are o baza biologica”, a declarat Vincent Harley, cercetator la Institutul de Cercetare Medicala Prince Henry din cadrul Universitatii Monash.

Psihologia si tehnologia, in laborator

University of Alabama din Huntsville a infiintat un laborator inedit care combina metodele psihologice cu tehnologia avansata pentru a studia interactiunea dintre oameni si sistemele complexe.

BODY MIND SPIRIT FESTIVAL 2009

Body Mind Spirit Festival va avea loc in zilele de 27, 28 si 29 martie, la Sala Palatului, din Bucuresti.

Tandretea salveaza casnicia

Un ingredient aparent banal al longevitatii unui cuplu fericit este readus in discutie de Danielle Balmelle, consilier conjugal la Asociatia Franceza a Centrelor de Consiliere Conjugala (A.F.C.C.C): bunatatea. Autoare a unor studii referitoare la relatiile de cuplu, Danielle Balmelle sustine ca atunci cand cei doi parteneri stiu sa-si exprime bunatatea unul fata de celalalt, relatia

Cum reactionezi cand vezi o femeie agresata pe strada?

Violenta impotriva femeii este una dintre cele mai frecvente forme de agresiune si unul dintre cele mai grave acte de incalcare a drepturilor omului.

Mai mult TV, mai mare depresia

Daca se uita prea mult la televizor in timpul adolescentei, tinerii risca sa ajunga sa sufere de depresie, mai ales barbatii, spun cercetatorii.