Monthly Archive:: March 2009

Training pentru parintii CLEVER

CleverBS - Departamentul de Training pentru Copii - lanseaza programul pilot „Training pentru parintii CLEVER” care se va desfasura in paralel cu programele la care participa in fiecare sambata zeci de copii cu varste cuprinse intre 6 si 13 ani.

Adoptiile tardive au si avantaje

Indiferent daca este vorba de adoptia unui copil de la un centru de plasament sau de adoptarea unui copil rezultat in urma unui mariaj anterior, problemele de adaptare sunt complexe.

Relatii de iubire – Normalitate si Patologie

Cartea „Relatii de iubire - Normalitate si Patologie”, de Otto F. Kernberg, a aparut recent la editura Trei. In acest adevarat tratat despre psihologia iubirii, cititorul dornic de informatii stiintifice va gasi capitole incitante teoretic si practic dedicate relatiei dintre excitatia sexuala si dorinta, iubiri sexuale mature, pasiunii si

Noutati stiintifice actuale in psihometrie si neurostiinte

Fundatia „PRO SANSA“ pentru educatie, cultura si actiune sociala organizeaza workshopul cu participare internationala „Scoala de azi“, editia a III-a, cu tema „Noutati stiintifice actuale in psihometrie si neurostiinte“, in perioada 24-26 aprilie, la Bucuresti.

Psihodrama, vise, realitati

Vineri, 3 aprilie, intre orele 16:30 si 20:30, sunteti invitati la o intalnire de experimentare a viselor si a emotiilor ce ne propulseaza spre ele, de descoperire a resurselor de spontaneitate si creativitate cu care fiecare ne-am nascut.

Oamenii pot “mirosi frica” in transpiratie

Cand sunt amenintate, multe animale elimina substante ca un semnal de avertizare pentru membrii aceleiasi specii, care la randul lor primesc semnalul si reactioneaza. Un studiu al psihologului Denise Chen de la Rice University sugereaza ca un fenomen similar are loc si la oameni.

Femeile de 30 de ani, predispuse la infidelitate

Femeile sunt mai predispuse sa aiba legaturi amoroase la varsta de 30 de ani sau un pic peste, intrucat incearca sa-si maximizeze sansele de a avea copii. La aceasta concluzie au ajuns cercetatorii de la Universitatea Bradley din Illinois, releva “The Daily Telegraph”.

Depresia parintilor are efecte negative asupra copiilor

O noua cercetare realizata la University of Gothenburg (Suedia) a descoperit ca depresia parentala are un impact negativ asupra copiilor.

Varstnicii nu fac fata schimbarilor

Oamenii in varsta prefera linistea, pentru ca le vine greu sa treaca peste factorii care le distrag atentia.

Interviu cu criza

Grupul APT anunta organizarea in data de 2 aprilie conferinta „Interviu cu criza”, intre orele 09:00 - 18:00, un eveniment axat pe solutii concrete, aplicabile in domeniul resurselor umane, in acest context dificil pentru mediul de afaceri. Conferinta va avea loc la Hotel Novotel din Bucuresti, sala Paris Audithorium.