Monthly Archive:: April 2009

Iti doresti sa comunici eficient si cu impact?

Ai uneori senzatia ca oricat de bine stii despre ce vorbesti, iti este dificil sa te faci inteles? Vrei sa intelegi limbajul celuilalt astfel incat sa ii poti intelege comportamentul?

Psihiatrie pentru psihologi

In data de 13 iunie, se va desfasura cursul „Psihiatrie pentru psihologi”, sustinut de dr. Eugen Hriscu, psihiatru specialist in psihiatria adultilor, psihoterapeut si trainer. Cursul isi propune sa ofere participantilor ocazia unui dialog deschis si informativ intre specialistii in psihologie si un specialist psihiatru practicant al psihoterapiei.

Cele cinci minuni care au eliberat femeia

Cand te gandesti la eliberarea femeii, prima inventie care iti trece prin cap este masina de spalat. Banala inventie casnica le-a convenit de minune editorilor de la ziarul Vaticanului, numai ca sa nu recunoasca ca pilula anti-conceptionala ne-a schimbat destinul. Discutia lansata de ziarul religios a starnit imaginatia scriitorilor si

De ce plang bebelusii cand li se face baie?

Motivele pentru care plang bebelusii atunci cand li se face baie pot sa fie foarte diferite: fie contactul cu apa nu e unul placut (de obicei sau doar in unele momente), fie nu e un moment potrivit pentru ei sa faca baie pentru ca au o nevoie presanta (de exemplu

Curs de formare in Psihoterapia Pozitiva, la Timisoara

Asociatia de Psihoterapie Pozitiva anunta initierea unui nou grup de formare in Psihoterapia Pozitiva la Timisoara in 15-17 mai. La curs se pot inscrie absolventi ai facultatilor de Psihologie, precum si absolventi ai uneia dintre urmatoarele facultati: asistenta sociala, medicina, pedagogie, sociologie, filozofie, cu conditia efectuarii cursurilor prerechizite de: diagnostic si evaluare clinica, psihologie clinica

Curs de formare in training autogen, in Timisoara

Asociatia de Psihoterapie Pozitiva si Societatea civila profesionala de psihologie “Dora Chelemen & Centrul Positum” organizeaza, in Timisoara, un curs de formare in training autogen. Antrenamentul autogen este o tehnica de relaxare psihoterapeutica, stiintifica, verificata atat experimental cat si clinic. Cursul se adereseaza celor care studiaza psihologia sau absolventilor de psihologie.

“Nu stiu daca vor mai exista psihologi in anul 3000”

Jerome Chidharom este coach, trainer, psihoterapeut si formator-supervizor in cadrul Scolii Europene de Psihoterapie Socio si Somato-Analitica. A urmat formari in analiza tranzactionala, programare neuro-lingvistica (NLP) si hipnoza ericksoniana. Jerome Chidharom va sustine in perioada 6-9 mai, la Iasi, primul modul din programul de formare „Coaching si mentoring integrativ”.

Jacques Lacan – un neopsihanalist controversat

Asociatia pentru Promovarea Psihoterapiei si Facultatea de Psihologie a Universitatii Spiru Haret din Bucuresti va invita la un workshop inedit intitulat „Jacques Lacan - un neopsihanalist controversat”, ce se va desfasura in Capitala in zilele de 25-26 aprilie.

Workshop de “Vindecare emotionala”

Seria de workshopuri „Cum sa ai Relatii Fericite” te invita pe 25 aprile la un nou workshop cu tema „Vindecarea emotionala”, in Bucuresti (Ceainaria Lucky Love, str. Stirbei Voda nr. 29A). Trainer este psihoterapeut Gabriela Marin.

Soacra – nora, cearta asigurata

Cele mai multe certuri care au loc in familie le au ca protagoniste pe soacra si pe nora. Desi barbatii sunt cei care se plang ca soacrele intervin in viata de cuplu, sotiile se cearta mai des cu mamele partenerilor.