Monthly Archive:: August 2009

Despre un alt fel de dragoste

Uneori filmele sint inspirate din viata, alteori sint viata insasi, pentru ca ele spun o poveste adevarata. Nu stiu daca ati observat, dar de cele mai multe ori, atunci cind un film este facut dupa un fapt real, el este trist sau chiar tragic, nu te face nicidecum sa izbucnesti

Voluntar intr-un program de educatie non formala

Fundatia Noi Orizonturi activeaza in domeniul educatiei non formale. Programul IMPACT este un program de educatie non formala ce foloseste metoda educatiei prin serviciu in folosul comunitatii si instrumente specifice educatiei prin experienta. Cluburile de initiativa comunitara IMPACT din Bucuresti se adreseaza tinerilor cu varste intre 12 si 18 ani, iar intalnirile de club sunt

Interventii prin Terapia prin Joc si prin Dramaterapie asupra copiilor si adultilor abuzati sexual

Asociatia de Terapie prin Joc si Dramaterapie din Romania organizeaza Conferinta Internationala “Construirea de Punti - Interventii prin Terapia prin Joc si prin Dramaterapie asupra copiilor si adultilor abuzati sexual”, in 2 si 3 octombrie, la Brasov.

Coaching Cognitiv-Comportamental

Institutul International de Coaching si Centrul European de Coaching, din cadrul Universitatii Babes-Bolyai Cluj-Napoca, va invita la workshopul pe tema „Coaching-ului Cognitiv-Comportamental”, ce va avea loc in perioada 25-27 septembrie, la Universitatea Babes-Bolyai, Cluj-Napoca.

NLP practitioner intensiv

NLP Explorer organizeaza doua module a cate 9 zile, in Bucuresti, in perioadele 26 septembrie - 4octombrie si 28 noiembrie - 6 decembrie, de NLP practitioner intensiv.

Cum a evoluat rolul psihologului in societate

Voi incerca in randurile de mai jos sa surprind cateva repere importante in istoria "devenirii" meseriei de psiholog, fara a avea pretentia ca voi cuprinde toate elementele care sa defineasca modul cum a evoluat rolul psihologului in societate. M-am axat mai ales pe primii pasi facuti in istoria psihologiei de

Conferinta Nationala de Psihogeriatrie – “Varstnicii, un patrimoniu national”

A II-a Conferinta Nationala de Psihogeriatrie cu tema „Varstnicii, un patrimoniu national” va avea loc la Teatrul Tineretului din Piatra  Neamt, in perioada 11-13 septembrie.

Conferinta internationala “Psihologul in comunitate”

Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei din cadrul Universitatii de Vest "Vasile Goldis" Arad, prin Sectia de Psihologie, va invita sa participati la manifestarile conferintei stiintifice internationale  cu tema "Psihologul in comunitate", care va avea loc in Arad, in perioada 17-20 septembrie.

Formare in psihoterapia analitica

Asociatia Romana de Psihologie Analitica (A.R.P.A.) organizeaza, in perioada 16-24 septembrie, inscrieri pentru un curs de tip masteral de formare in psihoterapia analitica. Admiterea va avea loc in zilele de 27 si 28 septembrie.

Stresul posttraumatic, tratat cu ecstasy?

Ecstasy ii poate ajuta pe cei care sufera de stres posttraumatic sa invete sa faca fata mai eficient amintirilor prin stimularea sentimentelor de securitate.