Monthly Archive:: September 2009

Studentii de la medicina, predispusi la depresii

Studentii de la medicina sunt cei mai vulnerabili in fata depresiilor, din cauza orelor foarte multe petrecute intr-o zi la facultate, sustin cercetatorii de la Asociatia Britanica de Medicina. Un alt motiv este si stresul pe care studentii il au inainte de a sustine un examen. De asemenea, emotiile examenelor constituie un factor in plus

Misterioasele psihoze

Pacientul statea intins in pat, cu ochii plini de spaima in vreme ce se straduia sa respire. Asistenta medicala statea langa pat si era aproape la fel de speriata. S-a dus la dr. Kennedy Cosgrove imediat ce acesta a ajuns in spital si i-a spus: "Nu pot sa-i masor tensiunea, doctore - este prea mare

Frica are miros specific

Transpiratia produsa in momentul in care suntem cuprinsi de teama transmite semnale care ii pot face pe cei din jur sa aiba o reactie asemanatoare, conform cercetatorilor americani de la Universitatea Stony Brook din New York, citati de publicatia britanica „Daily Mail”.

De ce m-a atras CharityGift

Nu aveam nici timp si nici prea multa ardoare de a (mai) face voluntariat. Asociam acest cuvant anilor de liceu, perioadelor de tabere cu Consiliul Local sau usilor inchise, cand alergam dupa fonduri pentru diferite cauze. Dar CharityGift.ro este diferit si, de aceea, mi s-a parut o idee buna sa

Psihodrama in societate: de la conflict la intalnire

Cea de a doua Conferinta Nationala de Psihodrama cu participare internationala „Psihodrama in societate: de la conflict la intalnire” va avea loc la Brasov intre 30 octombrie si 1 noiembrie. Evenimentul este organizat de cele doua asociatii de psihodrama din Romania - Asociatia Romana de Psihodrama Clasica (ARPsiC) si Societatea de Psihodrama "J.L. Moreno" (SPJLM)

Psihologia mancatului fara diete: gandeste-te ca ai putea slabi mancand

Stiai ca 98% dintre persoanele care au slabit in urma unei diete in 2-3 ani castiga la loc kilogramele pierdute? Descopera elementele-lipsa in discutiile legate de nutritie, cure de slabire, digestie sanatoasa.

In cautarea unui partener

Dr. Andre Moreau sustine un training de formare, dezvoltare personala si psihoterapie in perioada 6-8 noiembrie (vineri, sambata, duminica) cu costul de 500 lei la Bucuresti.

Program formativ in psihanaliza de cuplu

Incepand cu data de 27 iulie 2009 s-a infiintat Asociatia Romana de Psihanaliza de Cuplu si Familie A.R.P.C.F - Institutie Formatoare in Psihoterapie Psihanalitica de Cuplu Acreditata de catre Colegiul Psihologilor din Romania.

Jocuri psihologice si cum sa le evitam

Echipa ICTA Timisoara va invita sa participati la workshopul de Analiza Tranzactionala cu tema "Climatul de lucru (Jocuri psihologice si cum sa le evitam)", programat in perioada 9 - 11 octombrie in Timisoara.

Timp pentru tine

Intalnirile lunare “Pasi pentru schimbare” si Coaching Support Group continua. Pentru iubitorii de dezvoltare personala, iata programul celor „3 ore bune de training”, timp pentru TINE.