Campania “Impreuna invingem autismul!”

Fundatia Romanian Angel Appeal si Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile au lansat campania de informare si strangere de fonduri “Impreuna invingem autismul!”
                
Copiii cu autism sunt speciali, iar unii dintre ei pot avea abilitati extraordinare si o inteligenta geniala. Dar aceasta este partea frumoasa a povestii lor. Din pacate, acesti copii traiesc in lumea lor, nu pot comunica si relationa cu cei din jurul lor, iar fara ingrijiri speciale risca sa fie institutionalizati, marginalizati.

Statisticile internationale realizate incepand cu anii ‘90 releva o incindenta alarmanta a tulburarilor din spectrul autismului: 1 la 166 de copii care se nasc anual – potrivit Congresului European de Neuropsihiatrie de la Barcelona sau chiar 1 la 150 – potrivit Centers for Disease Control, Atlanta. Autismul este astfel o afectiune mai des intalnita decat cancerul, diabetul, SIDA sau sindromul Down. 4 din 5 copii cu autism sunt baieti.

Pentru ei, Fundatia Romanian Angel Appeal si Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile impreuna cu partenerul lor oficial Fundatia Vodafone sustin o campanie de informare pentru ca autoritatile, medicii, oamenii, societatea sa afle si sa constientizeze ca un diagnostic pus corect si la timp si o terapie adecvata pot ajuta un copil cu autism sa duca o viata aproape normala. Campania isi propune sa stranga si fonduri pentru ca 23 dintre acesti copii sa poata incepe sau continua terapia ABA (analiza comportamentala aplicata) – terapie recunoscuta pe plan mondial ca fiind un tratament eficient pentru recuperarea autistilor. Terapia ABA este foarte scumpa – intre 1000 si 2000 de euro lunar ( pentru plata terapeutilor, a unui consultant strain acreditat, a materialelor, iar statul roman ofera parintilor copiilor cu autism un ajutor de handicap de nu mai mult de 500 de lei pe luna.

Campania “Impreuna invingem autismul!” a inceput in data de 12 noiembrie 2008, la Libraria Carturesti din Capitala, cu o expozitie de fotografii emotionante ale unor copii frumosi, delicati, sensibili care se lupta zilnic sa iasa din captivitatea lumilor lor speciale. Alexandra, Kiti, Eduard, Lili, Toma, Tudor, Amelia, Andrei, Bogdan S., Vicentiu, Alin, Ema, Cristinel, Bogdan P., Nicusor, Alex, Danny, Rares, Ionut, Fabian, George, Antonia, Rares, Andrei zambesc din poze cu ochii lor adanci si ne spun povestile lor care le incearca dramatic destinele. Aceste destine pot fi, insa, schimbate. Si pentru aceasta ne stau marturie cazurile a doi dintre copiii din Romania care au invins autismul – povestile incredibile ale recuperarii lor ne sunt relatate de parintii lor pe site­ul campaniei.

Tot in data de 12 noiembrie 2008, initiatorii campaniei au lansat si www.invingemautismul.ro site-ul de informare si sensibilizare al campaniei care va fi ca un ghid pentru pediatri, medici de familie, dar si pentru parinti. Site-ul aduce in atentia opiniei publice povestile impresionante ale unor copii cu autism si incercarile prin care trec ei impreuna cu parintii lor, de la diagnosticare pana la includerea intr-un program coerent de terapie. O sectiune speciala este dedicata donatiilor pentru acesti copii care au nevoie de bani pentru terapia de recuperare.

Conturile pentru donatii au fost deschise la BRD – Groupe Societe Generale, Agentia Calea Calarasilor:

  • RO90BRDE441SV30677974410 lei
  • RO31BRDE441SV30678184410 euro

Contact:

E-mail: office@invingemautismul.ro
Web: www.invingemautismul.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pentru a putea trimite comentariul, va rugam sa completati operatia matematica de mai jos (filtru de spam). *