Trauma si vindecarea copilului interior

Asociatia pentru Psihologie si Psihoterapie Adleriana din Romania organizeaza intre 26-28 februarie, in Bucuresti workshopul „Trauma si vindecarea copilului interior”.

Asociatia pentru Psihologie si Psihoterapie Adleriana din Romania organizeaza intre 26-28 februarie, in Bucuresti workshopul „Trauma si vindecarea copilului interior”.

Formator este Patrick Dimitrios Akrivos, din Grecia. Patrick Dimitrios Akrivos este profesor asistent la departamentul de cercetare al Universitatii Americano-Elene din Atena, Grecia si terapeut in practica privata din 2005, membru al Societatii Grecesti de Psihologie Adleriana din Atena.

Cand lucram cu trauma si cu copilul interior este important sa avem o cunoastere de baza a ceea ce se intampla. Reactia de baza intr-o situatie de urgenta poate fi fuga, lupta sau blocarea. Cei care au fost abuzati in copilarie au experimentat cel mai adesea reactia de blocare, pentru ca cei mai multi sunt prea mici pentru a fugi sau lupta. Acest lucru lasa sistemul nervos  intr-o alerta maxima fara a-si gasi vreodata eliberarea pentru energia acumulata. In continuare copilul dezvolta tehnici adaptative de supravietuire, roluri si comportamente care ajuta la supravietuirea intr-un mediu traumatic, care nu sunt abandonate odata ce mediul e parasit. Ceea ce a ajutat candva persoana acum il impiedica sa traiasca. Astfel de probleme nerezolvate raman  alaturi de individ pe parcursul vietii lui, exprimandu-se in relatiile cu sine si cu ceilalti. Daca exista un pattern de relatie nesanatoasa , stima de sine scazuta, dependente sau alte probleme, acea persoana experimenteaza probabil efecte ale traumelor din copilarie. Workshopul ofera o intelegere mai adanca a traumei si abuzului, ca si tehnici si sugestii de interventii pentru a incepe procesul de recuperare.

Taxa de participare este de 150 lei. Curusl se va desfasura la Institutul Teologic Romano-Catolic “Sf. Tereza”, str. G-ral Berthelot 19, sector 1, Bucuresti.

Inscrieri si informatii la e-mail: andreiramona0101@yahoo.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pentru a putea trimite comentariul, va rugam sa completati operatia matematica de mai jos (filtru de spam). *