Testul Arborelui

Cursul de formare in utilizarea „Testului Arborelui” se desfasoara in perioada 21-22 martie, in Bucuresti. Colegiul Psihologilor din Romania acorda 10 credite. Formator este psiholog clinician principal prof. univ. dr. Mihaela Minulescu.

Durata cursului este de 32 de ore, din care 16 ore de teorie care se vor desfasura pe parcursul unui weekend (8 ore/zi), 16 ore de practica  (care semnifica teme pentru acasa. Ex.: aplicarea testului de desen alaturi de un chestionar, de exeplu tendinte accentuate, pe un numar de 5 persoane de diferite varste, aplicarea grilei de indici predate la curs, realizarea fisei subiectului testat.

Continutul modulelor:

 1. Ipoteza proiectivă în evaluarea personalităţii.
 2. Valoarea desenului ca modalitate de expresie.
 3. Semnificaţia testului arborelui.
 4. Calităţi psihometrice.
 5. Administrare.
 6. Observaţia şi interviul specific.
 7. Cotarea: indici de cuantificare.
 8. Interpretări generale. Formale şi de conţinut.
 9. Simbolul arborelui; interpretarea simbolismului arborelui în registrul dezvoltării; indici primari; desenul arborelui ca activitate inclusă în terapia copilului.
 10. Grile de interpretare etalon.
 11. Studii de caz.

Examenul are loc la o saptamana si presupune trimiterea online a lucrarilor efectuate si notarea acestora de catre trainer, diploma fiind  eliberata ulterior si trimisa fiecarui participant in parte. Examenul va consta din interpretarea integrala a unui caz.

Taxa de participare este de 220 euro, fara TVA. Plata se va efectua in lei, la cursul BNR din data emiterii facturii proforme. Plata este necesar a fi efectuata anterior participarii la curs. Pentru emiterea facturii proforme participantii trebuie sa confirme participarea la adresa de e-mail: support@testcentral.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pentru a putea trimite comentariul, va rugam sa completati operatia matematica de mai jos (filtru de spam). *