Introducere in tehnica testului Rorschach

Cursul de formare continua „Introducere in tehnica testului Rorschach“, modulul introductiv de 40 de ore este creditat de catre Colegiul Psihologilor din Romania cu 15 credite. Formator este psiholog clinician principal Bogdan Lucaciu.

Perioada de desfasurare, in Bucuresti: 21 martie– Sesiunea I-a (8 ore), 29 martie  – Sesiunea a II-a (10 ore), 4 aprilie – Sesiunea a II-a(10 ore) si 5 aprilie – Sesiunea a IV-a.

Cursul are la baza manualul lui Evald Bohm, care este mai aproape de sistemul Rorschach original, precum si mai inspirat din psihanaliza si care este considerat a fi o lucrare de referinta, indeosebi in Europa.

Continutul sesiunilor:

21 martie  – Sesiunea I-a (8 ore): Aspecte teoretice si experimentale ale testelor proiective, cu referiri speciale la testul Rorschach. Prezentarea, utilizarea si administrarea testului. Practica: preluarea reciproca a protocoalelor cursantilor pentru o analiza ulterioara. Tema pentru urmatoarele sesiuni: prelevarea unor protocoale Rorschach in vederea analizei acestora.
29 martie  – Sesiunea a II-a (10 ore): Analiza componentelor formale ale testului, cu aplicatie pe testele prelevate (despuirea, calcularea).
4 aprilie – Sesiunea a III-a (10 ore): Valorile simptomatice ale elementelor formale si ale fenomenelor speciale. Lista fenomenelor speciale.
5 aprilie – Sesiunea a IV-a (10 ore):Interpretarea, evaluarea cantitativa si calitativa (Psihograma). Diagnosticul psihologic cu ajutorul testului Rorschach. Prezentare: inteligenta, afectivitatea, mecanismele nevrotice.

Examenul va avea loc pe data de 5 aprilie.

Taxa de participare este de 440 euro, fara TVA. Plata se va efectua in lei, la cursul BNR din data emiterii facturii proforme. Plata este necesar a fi efectuata anterior participarii la curs. Pentru emiterea facturii proforme  participantii trebuie sa confirme  participarea la adresa de e-mail: support@testcentral.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pentru a putea trimite comentariul, va rugam sa completati operatia matematica de mai jos (filtru de spam). *