DSM-V: promisiuni, limitari si inovatii

In seria de conferinte internationale organizate de Catedra de Psihologie Clinica si Psihoterapie a Universitatii Babes-Bolyai, au loc prelegerea si workshopul profesorului Michael First de la Columbia University, SUA. Michael First este editorul DSM-IV si autorul principal al interviurilor clinice structurate asociate DSM-ului (SCID-Axa I; SCID-Axa II).

Profesorul Michael First va sustine la Catedra de Psihologie Clinica si Psihoterapie o prelegere cu titlul: „DSM-V: Promisses, Limitations, and New Innovations” („DSM-V: promisiuni, limitari si inovatii”).

Participarea se face pe baza de invitatie la sediul Catedrei, str. Republicii nr. 37, joi, 26 martie, intre orele 13:00-14:30.

In cadrul International Institute for the Advanced Studies of Psychotherapies and Applied Mental Health, Dr. First se va intalni cu echipa care a adaptat SCID-urile pe populatia romaneasca. De asemenea, va prezenta  un workshop public: „Advances in the Psychiatric Nosological Assessment” (in engleza), organizat de Asociatia de Psihoterapii Cognitive si Comportamentale din Romania dupa urmatorul program:

  • Vineri, 27 martie, orele 16:00-20:00 (str. Sindicatelor nr. 7, Cluj-Napoca): SCID-Axa II – Tulburarile de Personalitate
  • Sambata, 28 martie, orele 9:00-13:00 (str. Sindicatelor nr. 7, Cluj-Napoca): SCID-AXA I – Tulburarile Clinice

Cei interesati sa participe la workshop pot lua legatura cu persoana de contact – asist univ. drd. Ramona Moldovan – la ramonamoldovan@psychology.ro.

Taxa de participare la workshop este de 250 lei; aceasta poate fi achitata pana in 20 martie.

Participantilor la workshop, care au achitat taxa de participare, li se va elibera o adeverinta si, daca sunt atestati de Colegiu Psihologilor din Romania, li se vor acorda 7 credite educationale (CE) din partea Colegiului; pentru a primi certificatul creditat va rugam sa aduceti la curs o copie dupa Atestatul de Libera Practica si o copie dupa Diploma de Licenta.

Masteranzii si doctoranzii Catedrei de Psihologie Clinica si Psihoterapie pot participa gratuit, fara a li se elibera adeverinta cu CE, workshopul facand parte din pregatirea lor profesionala universitara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pentru a putea trimite comentariul, va rugam sa completati operatia matematica de mai jos (filtru de spam). *