Program de pregatire profesionala in psihologie si psihoterapie adleriana

Asociatia pentru Psihologie si Psihoterapie Adleriana din Romania organizeaza, in Satu Mare, incepand cu luna aprilie, un grup de formare in „Programul de pregatire profesionala in psihologie si psihoterapie adleriana (Alfred Adler)”. Initiatorul grupului este formator Anda Pacurar.

Cursurile, atelierele au loc in weekend (sambata si duminica), de regula 1 modul/2 luna (de comun acord cu cursantii). Prezenta la cursuri este obligatorie, creditele si notele fiecarui modul depinzand de prezenta, de activitatea desfasurata in timpul modulului si, desigur, de examinaea finala dupa terminarea fiecarui modul in parte. Examenul pentru fiecare modul consta in studii de caz, eseuri si cercetari functie de modulul sustinut. La finele intregului program se va da examen final. Tot programul dureaza aprox. 3 ani.

Pot participa psihologi, psihoterapeuti, psihiatri, studenti in anii 2,3,4 la Psihologie.

La finele acestui program participantul primeste certificatul de psihoterapeut sub supervizare din partea APPAR si FRP si este inscris pe situl FRP pe lista psihoterapeutilor sub supervizare cu date de contact. Pe baza certificatului se poate obtine avizul de libera practica de la COPSI.

Dosarul pentru inscriere cuprinde:

 1. CV
 2. Copie dupa diploma de licenta (pentru absolventi)/adeverinta de la universitate (pentru studentii in ultimul an de studii),
 3. Copie dupa foaia matricola,
 4. Copii dupa certificatul de nastere si de casatorie (unde este cazul),
 5. Copie dupa buletin,
 6. O fotografie tip buletin.

Fiecare modul se plateste in prima zi a cursului (sambata in primele 15 minute ale cursului in partea administrativa). Pretul unui modul este in prezent 200 lei la care se pot adauga aproximativ 20 de lei pentru cheltuieli transport  formator.

Cerintele pentru absolvirea programului:

 • completarea programului in totalitate ( credite/ore)
 • completarea satisfacatoarea a practicii sub supervizare
 • o medie generala de 8, si nu mai mult de doua notari de 6;
 • trecerea peste programul de dezvoltare si autocunoastere persoana (numarul de ore poate fi completat si cu workshopuri,cursuri de formare profesionala continua si scoala de vara icassi)
 • absolvirea examenului final
 • achitarea completa a modulelor
 • aprobare din partea APPAR de a primi diploma de psihoterapeut.

Termenul-limita de inscriere este 15 martie.
Detalii si inscrieri, la e-mail: andiromaniuc@yahoo.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pentru a putea trimite comentariul, va rugam sa completati operatia matematica de mai jos (filtru de spam). *