Subscribe to RSS

Creativitatea in gandirea critica

Cartea „Creativitatea in gandirea critica”, de Anthony Weston, aparuta la editura All, isi sa fie, in primul rand, un text suplimentar pentru un curs de gandire critica pentru studenti sau liceeni, desi invita si la studiu individual si ar trebui sa fie folosit si in workshopurile de creativitate.

In ceea ce priveste partea de gandire critica, aceasta carte nu este exhaustiva: intr-adevar, multe dintre abilitatile analitice si argumentative nici nu sunt mentionate aici. Scopul acestei carti este sa supuna atentiei o calitate care este de cele mai multe ori ignorata. A fi capabil sa vezi lumea in lumina posibilitatii este o abilitate vitala.

Sectiunea de exercitii se incheie printr-o provocare adresata studentilor de a folosi ideile lor in lumea reala si de a schimba modul in care functioneaza anumite lucruri. Acest lucru nu este usor de realizat si nici nu suntem obisnuiti sa procedam astfel, dar rezultatul nu este doar o transformare a lumii (sa speram), ci o transformare a studentilor si a intregii comunitati. Incercati sa incheiati cursul cu o astfel de sarcina, sau cu un astfel de proiect.

„Creativitatea in gandirea critica”
De Anthony Weston
Editura All
Pret: 14,9 lei

www.all.ro

0 comments

Add your comment

Nickname:
E-mail:
Website:
Comment:


1 + = 7

Other articlesgo to homepage

Ce faci in cabinet?

Ce faci in cabinet?(0)

In fiecare zi, in fiecare sedinta de terapie, cu fiecare dintre clientii dumneavoastra trebuie sa raspundeti la aceeasi intrebare: „Ce pot face pentru a-l ajuta?”.

Esecul pe la case mai mari: “Cand terapeutii rateaza”

Esecul pe la case mai mari: “Cand terapeutii rateaza”(0)

“Esec” – un cuvant greu, dispretuit de noi toti; care este, aproape intotdeauna, insotit de cateva prietene la fel de nesuferite ca el: neimpliniri, lacrimi, frustrari; care aduce atingere stimei de sine si schimbari ale modului in care ne raportam la viitor, prezent, dar si trecut – intregul nostru sistem existential!

A deveni parinte este un act de generozitate

A deveni parinte este un act de generozitate(0)

Cum orice act creator ne ofera energie si motivatie, ce sa facem pentru a ne descatusa fortele inovatoare adesea adanc ingropate in noi? Cartea “Cum sa cultivi creativitatea copiilor“, de Julia Cameron, ofera cateva instrumente practice si sfaturi utile pentru orice om ce-si doreste sa traiasca autentic, creator. Dar, cel mai important, este ca din

Introducere in psihologie

Introducere in psihologie(0)

Accesand linkul de mai jos, puteti citi gratuit, in limba engleza, un manual de introducere in domeniul psihologiei, elaborat de Russell A. Dewey.

Virginia Satir, despre terapia familiei

Virginia Satir, despre terapia familiei(0)

Puteti urmari in video-ul urmator o scurta prezentare a conceptelor inovative introduse de Virginia Satir in terapia familiei.

read more
PSIHOSHOP.RO
O librarie specializata in carti de psihologie.


Recomandarile acestei saptamani:Mumia de la masa din sufragerie. Cele mai neobisnuite 32 de cazuri de psihoterapie
Kottler Jeffrey A.


Sufletul si umbra. Noi texte de psihanaliza culturala
Protopopescu Valentin
De ce oamenii buni savarsesc fapte rele? Cum sa intelegem aspectele mai intunecate ale psihicului
Hollis James


Tehnici de negociere
Heeper Astrid


Primiti stirile prin E-mail

Abonati-va la Newsletterul Psihologie.ro!

Urmariti-ne si pe Facebook

Publicitate

Contacts and information

Social networks

Most popular categories

© 2011 Gadgetine Wordpress theme by orange-themes.com All rights reserved.