Ziua Mondiala a Sindromului Down marcata in Romania

Sambata, 21 martie 2009, la Bailesti, judetul Dolj, 120 de persoane din diverse regiuni ale tarii vor marca impreuna Ziua Mondiala a Sindromului Down. 10 de tineri cu dizabilitati intelectuale vor prezenta activitatile lor principale, folosind calculatorul si proiectia in PPT, in fata unui public divers.

Copiii si tinerii cu sindrom Down, sustinuti de parintii lor si profesionistii cu care lucreaza, reprezentand ALDO-CET Bailesti, Scoala Speciala Sf. Mina Craiova, Asociatia Window Romania, Fundatia Pentru Voi Timisoara, ADOR Oradea, Asociatia Langdon Down Satu Mare, Asociatia Dai o Sansa Alexandria, Fundatia HAND-ROM Curtea de Arges, Asociatia Rita 21 Cluj, Asociatia Ne Trebuie Speranta Botosani, Asociatia Star of Hope Romania, Asociatia Renasterea Sperantei Iasi vor dezbate problematica masurilor active de ocupare si invatare pe parcursul intregii vieti impreuna cu reprezentanti ai comunitatii locale, Consiliului Municipal Local, Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Drepturilor Copilului Dolj, Autoritatii Nationale pentru Persoane cu Handicap, Institutului National pentru Prevenirea si Combaterea Excluziunii Sociale a Persoanelor cu Handicap, Inspectoratului Scolar Judetan, Agentiei Judetene de Ocupare si Formare Profesionala Dolj, Centrului de Resurse si Asistenta Educationala Dolj, Liceului “Petrache Triscu” Craiova, Scolii Generale nr. 4 si Scolii Generale nr. 5 Bailesti.

Pentru a-si sustine abilitatile si competentele de munca, tinerii cu sindrom Down reprezentanti ai ALDO-CET Bailesti vor prezenta oaspetilor lor tehnici de comunicare in vederea identificarii si ocuparii unor posibile locuri de munca, dar si tehnici de lucru in arta romaneasca traditionala: olaritul si floricultura.

Actiunea, denumita generic “CLUBUL DE MUNCA” se desfasoara in cadrul proiectului ”Centrul de Terapie Ocupationala Teodora”, finanţat de Uniunea Europeana, prin programul Phare 2006 – Coeziune Economica si Sociala, Dezvoltarea Resurselor Umane, Masuri de Incluziune Sociala.

Pentru informaţii suplimentare va puteţi adresa la e-mail: aldo_ro2000@yahoo.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pentru a putea trimite comentariul, va rugam sa completati operatia matematica de mai jos (filtru de spam). *