“Creativitate si inovatie in invatamantul special – diferiti, dar egali”

Simpozionul international ,,Creativitate si inovatie in invatamantul special – diferiti, dar egali“, editia I, va avea loc pe 7 aprilie, la Caransebes.

Diferiti, dar egali – este un principiu al democratiei si respectului reciproc. In diversitatea etniilor si categoriilor sociale de pe pamant consta frumusetea universului uman, fiecare dintre acestea contribuind la patrimoniu cultural cu specificul sau. Istoria, traditiile, cultura fiecarei etnii reprezinta un capitol important al universalitatii.

Educatia interculturala constituie o optiune ideologica in societatile democratice si vizeaza viitorii cetateni sa faca cea mai buna alegere si sa se orienteze in contextul schimbarilor intervenite in sistemele de valori. Ea trebuie sa devina o constanta a pregatirii cadrelor didactice si sa-si puna amprenta asupra programelor scolare si materiilor de invatamant, asupra prioritatilor educative, asupra criteriilor de evaluare a competentelor si comportamentelor, asupra relatiilor cu parintii si comunitatea, permitand formarea comportamentelor creative in comunicare, cooperare si incredere in cadrul grupului; respect reciproc, toleranta fata de opinii diferite.

Dorinta de progres real, afinitatile profesionale, aspiratiile si preocuparile comune au constituit premisele proiectelor interscolare la care conlucreaza partenerii. Din experienta acumulata consideram ca, cele mai eficiente demersuri didactice menite sa integreze copiii in activitatea scolara sunt cele prin care le oferim cat mai multe ocazii sa actioneze impreuna, sa se joace laolalta, sa descopere lucruri noi impreuna, oferindu-le copiilor o multitudine de experiente de invatare, inlesnind astfel integrarea in invatamantul de masa.

Inscrierea participantilor se va realiza pe baza fisei de inscriere pana la data de 27 martie, la una dintre adresele de e-mail ale persoanelor de contact:

  • consilier educativ Prof. Duma Cornel Lucian: pr.lucian@yahoo.com;
  • inst. Popa Laura-Silvana: laura_silvana_popa@yahoo.com;
  • prof. Ghera Lidia: lidiaghera@yahoo.com.

Sectiuni

  1. Sectiunea I „Creativitate si inovatie in invatamantul special” -,,Diferiti, dar egali ”, sesiune de referate si comunicari stiintifice.
  2. Sectiunea II „Creativitate si inovatie in invatamantul special” -,,Diferiti, dar egali”, doar prezentari in power point cu: activitatile desfasurate cu elevii cu CES, studii de caz, exemple de bune practici.
  3. Sectiunea III ,,Invierea Domnului sau renasterea spirituala a intregii umanitati” – concurs international cu lucrari realizate de elevi pe 4 subsectiuni:
  • Invatamant special;
  • Invatamant primar;
  • Invatamant gimnazial;
  • Invatamant liceal.

Taxa de participare la simpozion este de 30 lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pentru a putea trimite comentariul, va rugam sa completati operatia matematica de mai jos (filtru de spam). *