Curs de formare profesionala continua in Testul Rorschach

Asociatia Nationala a Editorilor si Autorilor de Teste Psihologice si Educationale, in colaborare cu Editura Profex si D&D-TestCentral, anunta organizarea cursului de formare profesionala continua in Testul Rorschach. Cursul se va desfasura pe durata a patru sesiunii, prima sesiune avand loc pe data de 4 aprilie.

Se acorda 15 credite pentru participarea la acest curs de catre Colegiul Psihologilor.

Cursul are la baza manualul lui Evald Bohm, care este mai aproape de sistemul Rorschach original, precum si mai inspirat din psihanaliza si care este considerat a fi o lucrare de referinta, indeosebi in Europa.

Continutul sesiunilor:

  • Sesiunea I-a (8 ore): Aspecte teoretice si experimentale ale testelor proiective, cu referiri speciale la testul Rorschach. Prezentarea, utilizarea si administrarea testului. Practica: preluarea reciproca a protocoalelor cursantilor pentru o analiza ulterioara. Tema pentru urmatoarele sesiuni: prelevarea unor protocoale Rorschach in vederea analizei acestora.
  • Sesiunea a II-a (10 ore): Analiza componentelor formale ale testului, cu aplicatie pe testele prelevate (despuirea, calcularea).
  • Sesiunea a III-a (10 ore): Valorile simptomatice ale elementelor formale si ale fenomenelor speciale. Lista fenomenelor speciale.
  • Sesiunea a IV-a (10 ore): Interpretarea, evaluarea cantitativa si calitativa (Psihograma). Diagnosticul psihologic cu ajutorul testului Rorschach. Prezentare: inteligenta, afectivitatea, mecanismele nevrotice.

Examenul are loc la ultima sesiune.
Vor fi puse la dispozitie participantilor materiale scrise.

Pret trainingului este de 440 euro, fara TVA.
Inscrieri si detalii, la e-mail: support@testcentral.ro sau la numarul de telefon 021.230.45.99.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pentru a putea trimite comentariul, va rugam sa completati operatia matematica de mai jos (filtru de spam). *