2 aprilie – Ziua Internationala a Constientizarii Autismului

Asociatia pentru Interventie Terapeutica in Autism (A.I.T.A.) va invita joi, 2 aprilie, sa invatati si sa va jucati alaturi de copiii cu autism.

2 aprilie este Ziua Internationala a Constientizarii Autismului, motiv pentru care invitam alaturi de noi pe copii alaturi de parintii lor, terapeuti si profesori in parc. Copilul cu autism are nevoie de terapie pentru a supravietui demn in societatea in care traieste, iar in procesul terapeutic este implicat parintele, terapeutul, educatoarea si profesorul de la clasa.

Evenimentul va avea loc joi 2 aprilie, incepand cu ora 10:00, in parcul Tineretului, la Cafeneaua Actorilor, pe lac.

In lume exista peste 67 de milioane de persoane care prezinta tulburari de spectru autist si conform acelorasi statistici in Romania sunt peste 30.000 de copii (ne)diagnosticati cu tulburari din spectrul autist.

A.I.T.A., in parteneriat cu Scoala Speciala nr. 4 si Scoala Speciala nr. 6, lupta pentru educatia si terapia copiilor cu tulburari de spectru autist. Prin proiectele si actiunile sale isi doreste ca lumea din jur sa devina constienta ca autismul exista printre noi si ca toti copiii cu autism au dreptul la educatie si au nevoie de terapie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pentru a putea trimite comentariul, va rugam sa completati operatia matematica de mai jos (filtru de spam). *