Tratat de psihologie clinica si psihopatologie

Volumul “Tratatul de psihologie clinica si psihopatologie”, coordonat de Michele Montreul si Jack Doron sub directia lui Serban Ionescu si Alain Blanchet, a aparut recent la editura Trei.

Pe langa evolutia conceptelor, teoriilor si metodelor psihologiei clinice si psihopatologiei si elementele de psihopatologie generala (cu mentionarea variantelor terminologice din DSM-IV-TR, ICD-10, CFTMEA-R-2000), urmarind semiologia, etiologia, epidemiologia, diagnosticul diferential, tratamentul si evolutia bolii prezentate. in primele doua parti, „Tratatul de psihologie clinica si psihopatologie” ofera psihologului clinician instrumente utile desfasurarii activitatii sale.

Autorii, toti clinicieni, pun accent asupra consultatiei clinice – conducerea ei si tehnicile de relansare a discursului, stabilirea relatiei interpersonale, replicile adecvate si neadecvate in consultatia clinica – ilustrand cu exemple toate aceste aspecte. Sunt abordate si tehnicile de analiza a datelor clinice si elaborarea unui proiect de cercetare clinica. In ultima parte a tratatului sunt incluse domenii conexe psihologiei clinice – neuropsihologia clinica si psihologia sanatatii.

Michel Montreuil este profesor de psihologie clinica la Universite Paris 8 Vincennes – Saint-Denis. Jack Doron este profesor de psihologie clinica si psihopatologie, Universite Bordeaux.

Serban Ionescu este profesor de psihopatologie la Universite Paris 8 Vincennes – Saint-Denis si profesor emerit la Universite du Quebec a Trois-Rivieres. Alain Blanchet este profesor de psihologie clinica la Universite Paris 8 Vincennes – Saint-Denis.

„Tratat de psihologie clinica si psihopatologie”
Volum coordonat de Michele Montreul si Jack Doron sub directia lui Serban Ionescu si Alain Blanchet
Editura Trei
Colectia Psihologie-Psihoterapie
Pret: 77 lei, doar pe http://psihoshop.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pentru a putea trimite comentariul, va rugam sa completati operatia matematica de mai jos (filtru de spam). *