Introducere la interviul motivational si interventie in cazul dependentei de substante

La Brasov, in 9 ianuarie 2010, va avea loc workshopul „Introducere la interviul motivational si interventie in cazul dependentei de substante”.

Scopul acestui workshop introductiv este de a initia participantii in arta intervievarii motivationale ca si forma de interventie primara pentru un individ sau o familie, afectati de dependenta de substante. Veti invata pasii de baza pentru a va motiva clientul/pacientul sa se motiveze el insusi catre alegeri mai sanatoase si catre schimbare.

Majoritatea profesionistilor au inteles deja ca partea cea mai dificila in lucrul cu dependentii este de a-i aduce in terapie. Asta se realizeaza pe doua planuri: unul presupune motivarea individului catre schimbare; al doilea presupune motivarea familiei catre schimbare. Familia are adesea nevoie de ghidare specifica si de informatii despre dependenta de substante .

Acest workshop va contine exercitii si informatii de baza despre interventie si motivare. Profesionistii vor fi capabili sa-si imbunatateasca si sa-si extinda modul in care lucreaza cu dependenta de substante.

Workshopul este conceput pentru profesionistii ce lucreaza in acest domeniu, precum asistentii sociali, cei din sistemul de sanatate mentala, consilieri, psihologi, psihiatri si psihoterapeuti. Studentii sunt si ei bineveniti.

Participantii vor primi un material de suport care include pasii prezentati in cadrul workshopului precum si consiliere si sprijin in continuare, in activitatea lor cu persoanele cu adictii.

Taxa de participare este de 170 lei.

Inscrieri: Ramona Andrei, tel.: 0721.235.056, e-mail: andreiramona0101@yahoo.com sau
Adina Voinea , tel.: 0722.469.242, e-mail: voinea_adina_daniela@yahoo.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pentru a putea trimite comentariul, va rugam sa completati operatia matematica de mai jos (filtru de spam). *