Importanta deschiderii pietei de munca libere pentru persoanele cu dizabilitati

Fundatia Alpha Transilvana va invita sa participati la o conferinta internationala initulata “Importanta deschiderii pietei de munca libere pentru persoanele cu dizabilitati”.

Conferinta este organizata la Tirgu-Mures in perioada 9-10 martie 2010 in cadrul  proiectului “PASS IT ON! – de la sensibilzare pana la piata libera de locuri de munca pentru persoane cu dizabilitati prin formare profesionala si strategii continue” cu sprijinul Directiei Generale de Educatie si Cultura al Comisiei Europene, proiect derulat in parteneriat cu 8 tari: Belgia, Olanda, Austria, Malta Republica Ceha, Bulgaria, Ungaria si Romania. Mentionam in special partenerul de la Universitatea Fontys din Olanda, dr. Ronald Haccou, Senior manager al Departamentului „Secondary Vocational Education”.

Evenimentul se adreseaza  in primul rand managerilor de resurse umane si administratori ai potentialilor angajatori si unitatilor protejate, cat si reprezentantilor organizatiilor care intermediaza angajarea persoanelor cu dizabilitati pe piata libera a muncii.

Evenimentul doreste sa vina in sprijinul potentialilor angajatori ai persoanelor cu dizabilitati prin a oferi informatii despre metode de lucru prin care pot angaja acele persoane cu dizabilitati care pot sa se integreze cel mai eficient procesului de lucru din cadrul firmei respective, cat si metode de sprijin eficiente prin care pot veni in sprijinul persoanelor cu dizabilitati angajate.

In acest sens la conferinta se vor prezenta de catre parteneri si analiza materialele de training elaborate si testate in doua proiecte Leonardo da Vinci: Conversion, Atlas si doua proiecte Socrates-Grudtvig: Model de Educatie Inclusiva si Mo.bi.le si se vor trage concluzii despre cum aceste materiale si exeperiente pot sa fie adaptate profilului si nevoilor sectorului la nivel national.

Inscrieri, pana in data de 28 februarie! Detalii, la e-mail: office@disabnet.ro. Informatii suplimentare: 0722.318.605.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pentru a putea trimite comentariul, va rugam sa completati operatia matematica de mai jos (filtru de spam). *