Brainspotting, tehnica de tratare a traumelor psihice

In perioada 29 noiembrie -2 decembrie 2010 va avea loc in Bucuresti,  nivelul I in formarea “Brainspotting, tehnica revolutionara de tratarea a traumelor psihice”, sustinut de Mario Salvador. In perioada 27-30 ianuarie 2011, se va organiza nivelul II – „Brainspotting si Recource Model”, sustinut de Lisa Schwartz si Mario Salvador.

Tematica – Nivel I Brainspotting:

  1. Trauma psihologica si implicatiile sale neurobiologice
  2. Aspecte privind tratamentul persoanelor abuzate si grav maltratate:
  3. Etapele tratamentului traumei

Tematica – Formare Nivel II Brainspotting:

  1. folosirea resurselor interne si a Punctelor Resursa BSP  in tulburarile disociative;
  2. descoperirea si folosirea de Puncte Resursa BSP
  3. prezentari de caz: eficienta metodelor de lucru pentru clientii cu tulburari disociative si de atasament si aplicatii pentru alte categorii diagnostice.

Brainspotting furnizeaza un  instrument, in cadrul relatiei terapeutice, care localizeaza, focalizeaza, proceseaza si elibereaza in mod neurobiologic experientele si simptomele care in mod normal scapa mintii constiente si capacitatii sale cognitive si de exprimare prin cuvinte. Brainspotting actioneaza asupra creierului profund si a corpului prin accesul sau direct la sistemele autonom si limbic  din cadrul sistemului nervos central al corpului. Prin urmare brainspottingul este un tratament fiziologic cu profunde consecinte psihologice, emotionale si fizice.

Succesul tehnicii in a obtine rezultate remarcabile in vindecarea traumei, in a sustine atingerea performantelor si dezvoltarea creativitatii, face ca aceasta sa fie folosita de mii de terapeuti si coachi din intreaga lume in lucrul lor cu persoane care au suferit o trauma, sportivi de performanta, artisti si profesionisti din diverse organizatii.
 
Cursul ofera o harta a ceea ce se intampla in procesul terapeutic din punct de vedere neurofiziologic si poate fi integrata in practica, indiferent de orientarea profesionala a terapeutului.

Taxe de participare:

  • Nivel I :  

– 250 euro (in acest pret intra kitul de lucru: Cd cu muzica bilaterala, stick si ochelari pentru acoperirea unui ochi) sau 200 euro fara kit-ul de lucru  
– 125 euro pentru cei care au participat deja la workshopul BSP Nivelul I si vor sa-si actualizeze cunostintele si sa   practice BSP.  

  • Nivel II:

– 200 euro.

Despre formatori

Mario Salvador este psiholog specialist in psihologie clinica; Analist Tranzactional Formator si Supervizor, certificat de Asociatia Europeana de Analiza Tranzactionala; formator international certificat in Psihoterapie Integrativa  de Asociatia Internationala de Psihoterapie Integrativa; practician si formator in EMDR, certificat de Asociatia Europeana de EMDR; formator de nivel I in Brainspotting; iar pe langa formarile de baza a facut traininguri in Gestalt Therapy, Programare Neurolingvistica, PCM – Procces Comunication Model si  PTMÒ  (Process Therapy Model – Taibi Kahler). Este profesor de Psihoterapie Umanista Integrativa la CEP Eric Berne din Barcelona si Institutul Galene din Madrid.

Lisa Schwarz
este psiholog licentiat cu practica privata in Pittsburgh, Pennsylvania, certificata in terapia traumei la Colin Ross Institute, specializata in terapia traumelor complexe si a disocierii. Foloseste tehnici terapeutice specifice Terapiei Starilor Eului, Teoriei atasamentului, disocierii si traumei, Brainspotting. Este consultant EMDR certificata de catre EMDRIA, este formator de nivel II in Brainspotting, cu experienta de 5 ani si inoveaza si dezvolta modelul “Resource Brainspotting”.

Inscrieri si detalii:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pentru a putea trimite comentariul, va rugam sa completati operatia matematica de mai jos (filtru de spam). *