Monthly Archive:: October 2011

Relatia dintre mama, tata si copil

Multe mame se plang ca tatal nu se implica in cresterea copilului, ca nu se joaca cu el, ca nu comunica cu el, ca se sustrage de la mersul in parc si de la mesele in familie, invocand tot felul de scuze de la “sunt prea obosit” la “nu am timp”. Dar cum se ajunge

NLP si Psihoterapia

Asociatia Romana Mind Science (ARMS) organizeaza la Iasi, in perioada 12-13 noiembrie 2011, workshopul cu tema "NLP si Psihoterapia".

Conferinta Internationala “Contratransferul in psihanaliza contemporana”

Societatea Romana de Psihanaliza organizeaza a III-a Conferinta Internationala de Psihanaliza cu tema "Contratransferul in psihanaliza contemporana". Evenimentul va avea loc in Bucuresti, in perioada 29-30 octombrie 2011.

Oamenii din culise (picaturi din ce aflam despre noi la formarea in psihoterapie centrata pe persoana)

Vreau sa nu gresesc. Si cred ca asta e orgoliul - ca imi inchipui ca pot sa traiesc viata fara greseala... (Ana, 42 ani)

Natura umana… sub lupa lui D.W. Winnicott

Viziunea lui D.W. Winnicott despre natura umana porneste de la premisa ca orice incercare de a le spune oamenilor ce sa faca trebuie deplansa. “A indoctrina oamenii, chiar si pentru binele lor, reprezinta o insulta daca nu li se ofera oportunitatea, prin prezenta lor, de a reactiona, de a-si exprima dezaprobarea