Program national gratuit de evaluare a copiilor cu tulburari pervazive de dezvoltare

Asociatia Help Malin, in colaborare cu Asociatia de Terapie Comportamentala Aplicata (ATCA), va sutine un program de evaluare gratuita, in cadrul caruia vor fi evaluati copii cu varsta intre 1-4 ani. Costurile evaluarilor vor fi suportate de asociatia Help Malin, iar inscrierile se vor face in limita fondurilor disponibile.

In programul national gratuit de evaluare neuro-psihica si psihologica a copiilor cu tulburari pervazive de dezvoltare se vor putea inscrie un numar de aproximativ 200 de copii cu varsta cuprinsa intre 18 si 36 de luni. Copiii vor beneficia, de asemenea gratuit, de un kit de materiale, necesar inceperii programului terapeutic, pe baza planul de recuperare recomandat in urma evaluarii.

Copiii inscrisi in program vor beneficia de:

  1. Control neuro-psihiatric pentru diagnosticare, de catre un medic din cadrul Spitalului Obregia;
  2. Evaluare psihologica si recomandari referitoare la planul de interventie – evaluarile vor fi facute de catre specialisti din cadrul ATCA si al asociatiilor partenere;
  3. Un dosar care va cuprinde informatii referitoare la modul de lucru prin metoda analizei aplicate a comportamentului.

O alta parte importanta a programului este realizarea unui kit de materiale care urmareste programele din terapia ABA. Copiii inscrisi in program vor beneficia gratuit de un kit de materiale care va contine 15 seturi de imagini (insumand 1.380 imagini necesare programului terapeutic).

Inscrierile pentru evaluare vor incepe in luna martie 2012.

Pentru detalii, urmariti site-ul www.conferinta-aba.ro.

PSIHOLOGIE.RO va recomanda cartile “Sa intelegem autismul“, de Karen Siff Exkorn si “Sa intelegem ADHD (Deficitul de atentie insotit de tulburare hiperkinetica)“, de Christopher Green si Kit Chee.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pentru a putea trimite comentariul, va rugam sa completati operatia matematica de mai jos (filtru de spam). *