Conferinta nationala de analiza aplicata a comportamentului in tulburarile pervazive de dezvoltare

In perioada 30- 31 martie 2012, se va desfasura, in Bucuresti, prima Conferinta nationala de analiza aplicata a comportamentului in tulburarile pervazive de dezvoltare. Evenimentul este organizat de Asociatia de Terapie Comportamentala Aplicata (ATCA) in parteneriat cu Asociatia Help Malin.

Conferinta are ca scop cunoasterea si aprofundarea principiilor de aplicare ale ABA (Applied Behavior Analysis) de catre o arie cat mai larga de beneficiari directi in calitate de parinti ai copiilor sau indirect in calitate de viitor terapeut, medic, educator sau student.

Obiectivul principal al conferintei este constientizarea importantei interventiei precoce si a sustinerii unui program intensiv de analiza aplicata a comportametului in cazul copiilor diagnosticati cu tulburari pervazive de dezvoltare, spectru autist, ADHD, tulburare de comportament si orice alt tip de intarziere in dezvolatrea neuro-psihica.

Pot participa terapeuti, parinti, medici, studenti la psihologie sau toti cei care doresc sa se informeze despre „Analiza aplicata a comportamentului”.

In data de 2 aprilie 2012 (ziua internationala a constientizarii autismului) vor fi sustinute o serie de workshopuri pe diverse teme din analiza aplicata a comportamentului.

Pentru inscrierea gratuita la conferinta, in limita locurilor disponibile, gasiti formularul pe site-ul www.conferinta-aba.ro.

PSIHOLOGIE.RO va recomanda cartea “Ghid de terapie ABA. Partea a II-a: Programe de lucru“, de Ron Leaf si John McEachin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pentru a putea trimite comentariul, va rugam sa completati operatia matematica de mai jos (filtru de spam). *