Monthly Archive:: March 2013

Cum invata prescolarii empatia de la bebelusi

O strategie educationala originala si dovedita a fi eficace se aplica in gradinitele din Canada, cateva state americane si europene.

Iubire pe internet

Puteti citi urmand linkul de mai jos un studiu psihologic despre “iubirea pe internet”, despre cum intalnirile romantice online sunt fundamental diferite de cele conventionale, fata in fata, si despre finalitatea pe care o pot avea relatiile intime intre cei care s-au cunoscut online.

Conferinta pentru Parinti: Joc, Comunicare, Conectare

Conferinta “Joc, Comunicare, Conectare”, un eveniment educativ pentru parinti si pentru toti cei care lucreaza cu copii, se va desfasura in Bucuresti, pe 10 mai 2013.

Ateliere de creativitate si dezvoltare a inteligentei emotionale

Atelierele de creativitate si dezvoltare a inteligentei emotionale pentru copii si adolescenti se vor desfasura, incepand din aprilie 2013, in Bucuresti, fiind coordonate de psihologul Iulia Pasarin.

Terapia functioneaza? Cum o dovedim?

O preocupare constanta a psihoterapeutilor de orice orientare este aceea legata de eficacitatea demersului lor terapeutic.

Despre tristete

Pornind de la ideea ca starea de tristete presupune o pierdere care deja a avut loc, o cunoscuta psihologa F. English sutinea inca din 1971 ca daca esti trist cu privire la viitor, acest fapt poate fi un indiciu ca tristetea pe care o simti ascunde alte emotii de care incerci sa fugi, cum ar

Experiment in 10 pasi

Psihologul american Robert Reiner descrie 10 pasi-cheie in elaborarea si desfasurarea unui experiment psihologic. 

POST-IT. Life

Experimentul bezelelor

Experimentul bezelelor (The Marshmallow Experiment) a fost conceput de psihologul american Walter Mischel, in anii ’60-’70, pe cand era profesor la Universitatea Stanford. 

Tendinte si instrumente moderne in psihologia aplicata

Societatea Romana de Psihologie Experimentala Aplicata, impreuna cu HART Consulting, organizeaza vineri, 5 aprilie 2013, la Ramada Hotel & Suites Bucharest North – Sala Diamond 1, conferinta internationala cu tema „Tendinte si instrumente moderne in psihologia aplicata”.