Monthly Archive:: April 2013

Albert Bandura. Studii despre agresivitatea umana

La inceputul anilor ’60, Albert Bandura a inceput sa cerceteze agresivitatea preluata prin imitatie.

POST-IT. Ascultare

Tehnici cognitiv-comportamentale. Aplicatii in consilierea genetica

Cursul de formare profesionala continua cu tema „Tehnici moderne de psihoterapii cognitive si comportamentale. Aplicatii in consilierea genetica” se va desfasura pe 7 iunie 2013, in Bucuresti.

Workshopuri de terapie adleriana

Centrul International pentru Resurse si Formare Alfred Adler organizeaza in zilele de 17 si 18 mai 2013, in Bucuresti, doua workshopuri sustinute de Paul Rasmussen.

Interventii cognitiv-comportamentale: program pentru copii agresivi

Clinica Aquamarin, impreuna cu Asociatia de Psihoterapii Cognitive si Comportamentale din Romania, organizeaza cursul cu tema „Interventii cognitiv-comportamentale: program pentru copii agresivi”, pe 24-25 mai 2013, in Bucuresti.

Mintea extinsa

Credem ca mintea este localizata in creier si nu poate exista fara el, insa numeroase experimente ce cerceteaza de pilda fenomenul telepatiei sau al comunicarii de la distanta, sugereaza ca ii putem influenta pe alti oameni fara sa interactionam direct cu ei, ci doar uitandu-ne sau gandindu-ne la ei.

Rolul terapeutului in procesul terapiei prin Jocul cu Nisip

Asociatia Romana pentru Terapia prin Jocul cu Nisip, impreuna cu dr. Barbara Turner din SUA, certified sandplay therapist teacher ISST, STA, PTUK, marriage and family therapist, organizeaza seminarul cu tema „Rolul terapeutului in procesul Sandplay Therapy” pe 1 iunie 2013 la Bucuresti.

POST-IT. Libertate

Diagnostic inainte de aparitia simptomelor?

In viitor va fi oare posibil sa depistam schizofrenia sau depresia inainte ca persoana sa simta sau sa manifeste vreun simptom?

Sub lupa: teoria disonantei cognitive

Teoria disonantei cognitive, conform lui Leon Festinger, sustine ca o stare de tensiune interna este declansata de moduri de gandire contrarii.