Monthly Archive:: June 2013

Cum functioneaza mintea autista?

Temple Grandin a fost diagnosticata cu autism la varsta de 4 ani. Acum, ea detine titlul de doctor in Stiinte oferit de Universitatea din Illinois, SUA, si a lucrat ca designer pentru o treime din utilajele din industria zootehnica a Statelor Unite.

Cum invingem teama de a zbura cu avionul?

Terapeuta Pat LaDouceur prezinta in articolul “How to Ground Your Fear of Flying” cateva tehnici simple pentru ca aceia care se tem de zborul cu avionul sa reuseasca sa-si infranga frica.

Tehnici de dezvoltare personala

Tehnici de dezvoltare personala, utile atat pentru specialisti, cat si pentru cei interesati de autoterapie se gasesc pe site-ul www.comh.ca.

Interviu acordat de C.G. Jung in 1957

Puteti urmari in video-ul de mai jos o inregistrare inedita a unui interviu dat de C.G. Jung, acordat psihologului Richard I. Evans de la University of Houston in august 1957, cand Jung avea 82 de ani.

Singura inregistrare cunoscuta public a vocii lui Freud

Singura inregistrare cunoscuta public a vocii lui Sigmund Freud a fost realizata in decembrie 1938 (avea atunci 81 de ani), cand o echipa a radioului BBC l-a vizitat in casa lui din Hampstead, North London.

Test genetic pentru preventia depresiei postpartum

Un test de sange facut mamelor insarcinate poate fi suficient pentru a prezice aparitia depresiei postpartum.

Un truc simplu pentru a stopa gandurile negative!

De fiecare data cand va surprindeti intrebadu-va “de ce ma simt astfel?”, faceti o simpla schimbare si intrebati-va “cum ma simt acum?”.

Terapiile oferite de ONG-uri copiilor cu autism, decontate de CNAS

Terapiile oferite de organizatiile non-guvernamentale (ONG) copiilor diagnosticati cu autism vor fi decontate de Casa nationala de Asigurari de Sanatate, dupa ce s-a adoptat in plen completarea si modificarea Legii nr.151/2010.

O incursiune in puzzle-ul motivational

Daniel Pink prezinta in video-ul de mai jos o noua viziune despre functionarea motivatiei umane, bazata pe experimente si experiente care de multe ori sunt ignorate chiar de specialistii in psihologie.

POST-IT. Terapie