Neuronii psihopatilor functioneaza diferit

Conform unui studiu recent, psihopatii nu sunt “dotati” neuronal pentru a fi empatici si altruisti.questionCercetatorii de la Universitatea din Chicago si Universitatea din New Mexico, SUA, au descoperit ca reteaua neurofiziologica a infractorilor psihopati nu este “croita” pentru a sustine invatarea empatiei.

Puteti citi articolul “Psychopaths are not neurally equipped to have concern for others, study shows” pe site-ul medicalxpress.com.

199_ninja_1Martha Stout, psiholog clinician, ne dezvaluie “secretele” psihopatilor si, deci, ne ofera cateva mijloace eficiente pentru a ne feri de ei in cartea “Psihopatul de alaturi“.

Oameni fara constiinta, fara moralitate, ei sunt totusi greu de identificat deoarece au farmec, te seduc usor, sunt energici si au nevoie mereu de stimulare, insa sunt ipocriti, superficiali in trairile emotionale, nu se simt vinovati sau rusinati, insa din pacate invata sa mascheze foarte bine aceste lucruri si, in consecinta, devin foarte buni manipulatori.

“Imagineaza-ti – daca poti – cum e sa nu ai constiinta deloc, nici sentimente de vinovatie sau de ingrijorare pentru starea de bine a strainilor, a prietenilor sau chiar a membrilor familiei. Imagineaza-ti ca nu te-ai lupta cu rusinea, nici macar o data in toata viata ta, indiferent de ce fapte egoiste, trandave, periculoase sau imorale ai face. Si incearca sa pretinzi ca notiunea de responsabilitate nu iti este cunoscuta, decat ca fiind o povara pe care ceilalti par sa o accepte fara a se intreba, ca niste fraieri creduli. Acum adauga la aceasta fantasma stranie capacitatea de a ascunde de ceilalti oameni faptul ca structura ta psihologica este radical diferita de a lor.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pentru a putea trimite comentariul, va rugam sa completati operatia matematica de mai jos (filtru de spam). *