Cum sa fim prieteni cu… stresul?

“Marturisirea mea este: sunt psiholog pe probleme de sanatate, si misiunea mea e sa ajut oamenii sa fie mai fericiti si mai sanatosi. stop itMa tem ca ceva ce eu predau de 10 ani face mai mult rau decat bine si are legatura cu stresul. De ani le spun oamenilor ca stresul te imbolnaveste. Creste riscul de orice, de la o simpla raceala la boli cardiovasculare. De fapt, am transformat stresul in dusman. Dar mi-am schimbat parerea despre stres, si astazi, vreau sa o schimb pe a voastra.

O sa incep cu studiul care m-a facut sa reconsider modul in care abordam stresului. Acest studiu a monitorizat 30.000 de adulti din Statele Unite timp de opt ani. A inceput prin a-i intreba pe oameni „Cat de stresat ati fost in ultimul an?” „Credeti ca stresul dauneaza sanatatii?” Apoi s-au folosit date publice despre mortalitate pentru a afla cine a murit.

Poate schimbarea opticii asupra stresului sa ne faca mai sanatosi? Stiinta spune ca da. Cand iti schimbi parerea despre stres, poti schimba raspunsul corpului la stres.” (psiholog Kelly McGonigal)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pentru a putea trimite comentariul, va rugam sa completati operatia matematica de mai jos (filtru de spam). *