Workshopul "Diagnoza clasica in Analiza Tranzactionala" este organizat de Asociatia Romana de Analiza Tranzactionala, in perioada 18–20 ianuarie. Cursul va fi condus de catre Anne Marie Linnenkamp. Termenul-limita de inscriere este 17 ianuarie, ora 18.00, pe adresa de e-mail: ta_institute@yahoo.co.uk.
Acest seminar este recomandat atat celor care vor sa utilizeze Analiza Tranzactionala (AT) in viata personala si profesionala, cat si celor care vor sa devina ori sa se formeze in continuare ca psihoterapeuti, consilieri, consultanti sau traineri.
Anne Marie Linnenkamp isi propune ca participantii la workshop sa dobandeasca abilitatea de a pune intrebari adecvate, interpretand corect si eficient reactiile si raspunsurile primite, folosind toate starile si aspectele propriului Eu (de exemplu: intuitia). Diagnosticele vor fi utilizate intai pentru a clarifica probleme – iar apoi pentru rezolvarea lor, prin formulari adecvate ale obiectivului si ale actiunilor necesare indeplinirii acestuia. Diagnoza AT clasica (Script, Racket, Jocuri, Stroke-uri, Stari ale Eu-lui, Excluderi si Contaminari) poate fi folosita in acest scop.
Pe parcursul acestui workshop participantii vor avea ocazia sa reflecteze asupra relevantei si utilitatii urmatoarelor idei AT clasice:
- Sunt cumva depasite conceptele, ori ele isi pastreaza intacta valoarea in lucrul cu clientii sau cu pacientii?
- Sunt ele folositoare si in domeniul organizational sau in cel educational?
- Este adevarata, ori doar o neintelegere, ideea clasicilor orientati in mod special pe probleme sociale?
- Sunt limitati clasicii, sau inca ofera un punct adecvat de plecare si un set de instrumente sofisticate pentru a rezolva Script-urile?
- Cum ar arata renasterea „Clasicismului”?
La finalul workshopului, participantii vor cunoaste un un set de instrumente care vor putea fi folosite pentru a clarifica stagnarile in dezvoltare si problemele de script.
Workshopul va avea loc la sediul Facultatii de Sociologie-Psihologie, din cadrul Universitatii Spiru Haret, Bd. Basarabia nr. 256, sector 3, Bucuresti, sala 401 (cladirea noua, etajul 4). Cursul se va desfasura vineri si sambata intre orele 9:00-18:00, cu pauza de pranz intre 12:30 – 14:00 si duminica intre orele 9:00 – 13:00, fara pauza de pranz.