Cursuri de formare in psihodrama clasica, la Craiova

Asociatia Romana de Psihodrama Clasica organizeaza in Craiova cursuri de formare ca psihoterapeut de psihodrama clasica.

Psihodrama clasica a fost creata de J.L. Moreno in anii 1920 in SUA. Reprezinta un ansamblu de concepte si tehnici care permit explorarea lumii psihice prin metode de actiune (reprezentare scenica, joc de rol, precum si verbalizare).

Psihodrama formativa se aplica in cadrul firmelor, institutiilor, scolilor pentru gestionarea adecvata a relatiilor interpersonale, in grupurile profesionale, in cazul abordarii unor tematici specifice (ex. comunicare, negociere, managementul conflictelor, stresului, team-building etc.) prin metode de actiune (role-playing, role-training).

Psihodrama terapeutica urmareste o modificare de durata a functionarii Eului prin restructurarea perceptiva asupra emotiilor si gandurilor.

Programul de formare pentru a deveni psihoterapeut – director de Psihodrama – are o durata de 4 ani (400 de ore/an). Formarea se face prin participarea constanta la un grup de formare, condus prin metoda psihodramatica in cadrul intalnirilor lunare (un weekend/luna).

Fiecare an de formare are o durata de 10 luni (septembrie – iunie), cele 400 de ore anuale fiind repartizate astfel:

  • participarea la sesiuni de psihoterapie in grupul de formare; conducerea de activitati psihodramatice si studiu individual asupra unor sedinte de psihodrama inregistrate video-studii de caz (80% din timpul alocat formarii reprezinta activitati practice);
  • in grupurile rezidentiale reunite pentru aprofundarea teoretica (20% din timpul alocat formarii reprezinta activitati teoretice).

Pentru accesul la cursuri pentru obtinerea diplomei de:
1. Director de pshiodrama clasica – formator este nevoie de o diploma
de nivel universitar la o disciplina din mediul educativ, umanist, social, medical, artistic;
2. Director de pshiodrama clasica – psihoterapeut este nevoie de o
diploma de licenta in psihologie, medicina, psihopedagogie, asistenta sociala ;
3. Eu-auxiliar profesionist – coterapeut este obtinuta de catre toti elevii care au absolvit anul trei al Scolii. Pot fi admise, in mod exceptional, pentru a frecventa doar primii trei ani, persoane care poseda diploma de scoala medie (liceu).

La selectia pentru formarea ca psihoterapeut din luna iulie pot participa studenti (inscrisi in anul terminal) si absolventi ai facultatilor de Psihologie, Medicina, Asistenta Sociala, Sociologie, Pedagogie, Comunicare.

Totodata, candidatii trebuie sa:

  • fi sustinut o intalnire cu unul din directorii Scolii, in care sa fi dovedit o motivatie adecvata pentru o astfel de alegere profesionala si sa fie, disponibili pentru implicarea intr-un curs de formare de durata;
  • sa fi dovedit aptitudini pentru introspectie si analiza psihologica
  • un element preferential in selectia candidatilor este acela de a mai fi urmat minim 50 de ore de dezvoltare personala prin metoda psihodramatica, cu unul dintre psihoterapeutii acreditati de ARPsiC.

Asociatia Romana de Psihodrama Clasica este atestata de:

  1. Colegiul Psihologilor din Romania
  2. Federatia Romana de Psihoterapie
  3. Federatia Europeana a Organizatiilor de Training in Psihodrama (FEPTO)
  4. Asociatia Europeana de Psihoterapie (vezi www.psihoterapie.ro)

Diplomele eliberate sunt recunoscute si de Ministerul Invatamantului din Milano, Italia.

Formator, in Craiova, este Radu Vulcu – psiholog, psihoterapeut formator, membru evaluator al Colegiului Psihologilor din Romania, presedintele Asociatiei Romane de Psihodrama Clasica.

Supervizorul echipei de formatori este psih. Giovanni Boria, Directorul Scolii de Psihodrama din Milano.

Asociatia Romana de Psihodrama Clasica organizeaza anual, in perioada martie-iulie, work-shop-uri de selectie pentru formare. In acest sens, premergator inscriereii pentru etapa formativa se organizeaza in luna martie 2008 in Craiova o sesiune de dezvoltare personala prin metoda psihodramatica, insumand un numar de 50 de ore (sesiuni de 2 ore/saptamana). La acest curs poate participa orice persoana care a implinit varsta de 18 ani, indiferent de studii. Cursurile sunt recunoscute de Asociatia Romana de Psihodrama Clasica.

Informatii si inscrieri (CV, scrisoare de intentie): psihoterapeut Irina Gruia, str. Dezrobirii nr. 85, Craiova-Dolj, e-mail: gruia_irina@yahoo.com.

Pentru detalii suplimentare accesati www.psihodramaclasica.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pentru a putea trimite comentariul, va rugam sa completati operatia matematica de mai jos (filtru de spam). *