Conferinta Internationala de Psihologie „Violenta in familie: intre stigmatizare, acceptare sociala si interventie terapeutica” se va desfasura la Iasi, in perioada 12-13 septembrie.
Conferinta este organizata de Catedra de Psihologie Medicala si Psihopedagogie Speciala din cadrul Facultatii de Psihologie si Stiintele Educatiei, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi.
In cadrul acestei conferinte organizatorii doresc sa creeze contextul analizei si dezbaterii multiplelor fatete ale violentei in familie: evolutia sa in timp, atitudinile publice conflictuale (acceptare vs. stigmatizare), factorii de risc, impactul psihologic asupra victimelor directe si indirecte, particularitatile acestui tip de violenta, modalitatile de abordare terapeutica individuala sau familiala, strategiile de preventie.
Scopul organizatorilor este acela de a facilita dialogul interdisciplinar al tuturor specialistilor interesati de acest fenomen: psihologi, psihoterapeuti, pedagogi, sociologi, asistenti sociali, juristi sau istorici si de a promova rezultatele unor granturi colective de cercetare si ale studiilor individuale originale.
Sectiuni
- Violenta conjugala si variabilele sale psihosociale
- Abuzul asupra copilului
- Psihoterapia victimei/agresorului
- Violenta domestica si terapiile de familie
- Abordarile interdisciplinare (psiho-socio-juridice) ale violentei in familie
In perioada 15 martie la 7 mai se pot inscrie lucrari. Intre 8 mai la 15 mai se face evaluarea lucrarilor. Iar din 15 mai se vor publica on-line lucrarile selectate.
Din 16 mai pana la 1 septembrie se poate achita taxa, astfel:
- 250 lei – studenti, masteranzi, doctoranzi
- 350 lei – membru APR
- 390 lei – alte categorii
Conferinta va acorda credite participantilor, dupa cum urmeaza:
- 5 credite participare ca audient;
- 10 credite pentru prezentare lucrare;
- 10 credite participare la un workshop;
- 12 credite pentru coordonare workshop.