Formare de baza in psihoterapia analitica

Din septembrie, ARPA (Asociatia Romana de Psihologie Analitica) organizeaza cursuri pentru formarea de baza in psihoterapie analitica si consiliere analitica.

Detalii, www.psihoterapieanalitica.ro

Informatii suplimentare, la e-mail: psihoterapieanalitca@yahoo.com

 

Formarea in terapia analitica are ca tinta doua nivele de competenta:

  1. Diploma de psihoterapeut analist de orientare jungiana este echivalentul primilor doi ani de studii si permite lucrul cu pacientii sub supervizare, cu conditia expresa a încheierii analizei personale.
  2. Diploma de analist jungian: certifica capacitatea de a lucra ca analist de orientare jungiana cu populatiile urmatoare: adulti (programul E al Institutului Jung, Elvetia); tineri si copii (programul K al Institutului Jung, Elvetia; cu ambele populatii (programul combinat al Institutului C.G.Jung, Elvetia).

Formarea cuprinde 3 arii:

  • Analiza personala, care serveste procesului de maturizare a candidatului, si care este aspectul central al formarii care este continuata cu o analiza didactica (formativa).
  • Activitatea in cursurile academice care cuprinde atat o parte teoretica cat si o parte aplicativa, clinica.
  • Activitatea psihoterapeutica cu clienti, care se face sub supervizarea analistilor de control si care incepe dupa formarea teoretica (master) si analiza personala.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Pentru a putea trimite comentariul, va rugam sa completati operatia matematica de mai jos (filtru de spam). *