Liga Romana pentru Sanatate Mintala recruteaza absolvent de studii superioare in domeniul psiho-socio-pedagogic

Centrul de Resurse Juridice, Liga Romana pentru Sanatate Mintala anunta deschiderea procedurii de recrutare a 2 monitori (part-time) pentru completarea echipelor de monitori ai respectarii drepturilor omului in cadrul proiectului „Dezvoltarea si aplicarea mecanismelor de monitorizare a actiunilor guvernului in domeniul protectiei drepturilor persoanelor cu dizabilitati mintale din institutiile medicale si de asistenta sociala din Romania”, finantat de UE prin Programul Phare, Componenta 2 – Democratie, protectia mediului, protectia consumatorului, dialog social, aspecte de gen si ocuparea fortei de munca. Proiectul se va desfasura in perioda decembrie 2008- septembrie 2009.

Tipul de experti necesari pentru completarea echipei de monitori:

 • 1 expert absolvent de studii superioare in domeniul psiho-socio- pedagogic
 • 1 expert absolvent de studii juridice

Acesti experti vor face parte din echipa de monitori care va avea responsabilitatea de a observa modul in care sunt respectate drepturile omului in institutiile publice pentru persoanele cu dizabilitati mintale din Romania (spitale si sectii de psihiatrie, centre de recuperare si reabilitare neuropsihica, centre de plasament).  Monitorii vor  lucra intr-o echipa formata din cate doua persoane (un jurist si un expert psiho/asistenta sociala).

In cadrul proiectului, monitorii vor avea urmatoarele atributii:

 1. pregatirea vizitelor de monitorizare si reevaluare (analiza informatiilor) ;
 2. realizarea vizitelor de monitorizare (3 vizite/echipa );
 3. realizarea vizitelor de reevaluare (3 vizite/echipa );
 4. realizarea rapoartelor de monitorizare/ reevaluare si trimiterea acestora catre coordonatoarea de proiect;
 5. participarea la seminariile de informare (2 seminarii), mesele rotunde si conferinta finala organizate in cadrul proiectului;
 6. informarea coordonatoarei de proiect cu privire la modificarile sau problemele care pot aparea pe parcursul vizitelor de monitorizare si de reevaluare.

Criterii de eligibilitate obligatorii::

 • disponibilitatea realizarii vizitelor de monitorizare neanuntate in institutiile de profil din regiunea de Sud Est si Nord Est a Romaniei;
 • studii superioare in domeniul psiho-social sau stiinte juridice;
 • deschidere pentru aplicarea principiilor de drepturile omului;
 • munca in echipa.

Constituie un avantaj cunoasterea sistemului public de sanatate mintala si asistenta sociala.

Monitorii selectati trebuie sa confirme disponibilitatea de participare la o prima sesiune de pregatire a echipei de proiect, in a doua jumatate a lunii ianuarie 2009. Participarea la aceasta sesiune, ca si la celelalte activitati ce vor fi stabilite in proiect, este obligatorie.

Recrutarea va fi coordonata de catre un comitet de selectie alcatuit din reprezentanti ai celor 3 organizatii, pe baza CV-ului si a scrisorii de intentie inaintate de catre candidati. Cei selectati vor participa ulterior la un interviu telefonic realizat in baza unui chestionar pentru verificarea cunostintelor si evaluarea atasamentului fata de drepturile persoanelor cu dizabilitati mintale.

Aplicatiile vor trebui trimise pana pe data de 17 ianuarie 2009, orele 12:00, la Centrul de Resurse Juridice, e-mail jobs@crj.ro sau gpascu@crj.ro sau pe fax la nr. 021 212.05.19, in atentia: Manager de program Georgiana Pascu, specificand la Subiectul mesajului: “Pentru Programul Pledoarie pentru Demnitate”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pentru a putea trimite comentariul, va rugam sa completati operatia matematica de mai jos (filtru de spam). *