Dependenta de iubire si evitarea iubirii

Asociatia pentru Psihologie si Psihoterapie Adleriana din Romania organizeaza intre 20-22 iulie, in Bucuresti, workshopul „Dependenta de iubire si evitarea iubirii. Explorand dinamica relatiilor”. Formator este Patrick Dimitrios Akrivos, din Grecia.

Patrick Dimitrios Akrivos este profesor asistent la departamentul de cercetare al Universitatii Americano-Elene din Atena, Grecia si terapeut in practica privata din 2005, membru al Societatii Grecesti de Psihologie Adleriana din Atena; participant la numeroase cursuri, programe post-universitare, scoli de vara si conferinte cu specializare pe adictii, trauma si inter-culturalitate , co-autor al mai multor lucrari de cercetare; membru al Consiliului International pentru Psihologie.

Iubirea este parte integranta din viata noastra. Nu putem sa o ignoram. Iubirea este cea care face ca lumea sa se invarta si este considerata de multi ca fiind esenta vietii. Pentru unii totusi iubirea nu contine acel extaz binecuvantat. Unii  oameni sunt implicati in mod repetat in relatii de scurta durata, acestea fiind supraincarcate de pasiune si care se termina repede. Altii au relatii de lunga durata, cu momente sau perioade  dramatic de intense dar si pline de apatie sau o forma de abuz, fie ca este emotional, mental sau fizic. Iar altii par sa evite aspectul iubirii cu totul. In momentul in care se atinge un anumit nivel de intimitate, ei ies din relatie.

Ce este iubirea? Ce este dependenta? Este dependenta atunci cand celalalt este jumatatea ta mai buna? Este iubire atunci cand simti ca celalalt te completeaza?

Iubirea nu este dependenta si dependenta nu este iubire! Cu toate acestea, adesea iubirea intalneste dependenta si conduce la o suferinta greu de suportat. Trauma abandonului, respingerii, neglijarii sau chiar a rasfatului poate lasa o amprenta puternica ce se activeaza de fiecare data cand iubirea se asociaza cu una din aceste forme de abuz, ducand astfel la relatii disfunctionale, care il loc sa ne “hraneasca”, ne “consuma”. In acest workshop vom explora principiile adleriene cu scopul de a invata cand o relatie este iubire si cand este dependenta, care sunt nevoile fundamentale pentru o viata emotionala sanatoasa si cum sunt ele intampinate de educatie si experientele din copilarie si adolescenta.

Workshopul are o importanta componenta experientiala, fiind astfel deschis atat specialistilor (psihologi, consilieri, traineri) cat si persoanelor care vor sa inteleaga dinamica emotionala a relatiilor si procesul care sta la baza dependentei sau evitarii in relatii.

Taxa de participare este de 160 lei.

Inscrieri si informatii: Andrei Ramona, formator APPAR, email: andreiramona0101@ yahoo.com.

Workshopul va fi creditat de Colegiul Psihologilor din Romania.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Pentru a putea trimite comentariul, va rugam sa completati operatia matematica de mai jos (filtru de spam). *