Atelierul de joaca este adresat copiilor care se pregatesc sa mearga la gradinita sau au dificultati in adaptarea la gradinita.Urmareste cresterea capacitatii copilului de a se juca singur sau in compania unor copii sau adulti pe care nu-i cunoaste. Aceasta “joaca” poate lua diferite forme in functie de varsta copilului, de starea lui afectiva sau de inclinatiile sale. Poate fi un joc, o modalitate de desen sau pictura, o manipulare de jucarii, o poveste inventata sau pusa in scena, un joc de cuvinte sau cu onomatopee sau o activitate artistica. Importanta este starea copilului si capacitatea lui de a accepta o alta persoana si de a intra in relatie cu ea, dar si cat de atras si de activ este in raport cu activitatea gasita.
Atelierul scolarilor este adresat micilor scolari care au dificultati de atentie si concentrare. Urmareste cresterea autonomiei in efectuarea sarcinilor scolare, identificarea situatiilor dificile, capacitatea de a lucra in grup, exprimarea si comunicarea starilor afective. Modalitatea de lucru va fi interactiva cuprinzand activitati ludice, creative sau jocuri de rol cu scop terapeutic.
Grupul de dezbateri pentru parinti isi propune sa ofere o perspectiva, o mai buna intelegere asupra modului in care functioneaza relatia parinte-copil si a dificultatilor care apar in aceasta relatie prin posibilitatea de a reuni mai multe experiente, de a asculta si alti parinti.Parintii dobandesc astfel capacitatea de a se apleca ei insisi asupra modului in care se desfasoara aceasta relatie si invata o modalitate de a traduce, de a elabora ceea ce pare de neinteles, ceea ce este dificil, ceea ce nu ajunge la o solutie, gasesc o noua modalitate de a gandi relatia si comunicarea cu copilul.
Inscrieri: psiholog Cristina Calarasanu
- Telefon: 0729.752.145
- E-mail: cpap.copiisiparinti@gmail.com