Atelierul pentru parinti cu tema “Drumul de la copii ascultati la copii ascultatori” va avea loc pe 11 septembrie, intre orele 11:00-14:00, la Institutul de Relatii Umane (str. Av.Petre Cretu, nr.49, sector 1, zona Casin).
Exista momente scurte sau perioade lungi in care tu si copilul tau nu va intelegeti? Cand te simti, ca parinte, depasit sau ingrijorat? Sau pur si simplu iti doresti sa intelegi mai bine cum gandeste si simte copilul tau pentru a-l ajuta sa se dezvolte?
“Felul in care vorbesc parintii si profesorii ii arata copilului parerea lor despre el. Afirmatiile lor influenteaza increderea si pretuirea pe care acesta o acorda propriei persoane. Intr-o mare masura, limbajul celor mari determina destinul acelui copil.” (Haim Ginott, psiholog)
Copilul tau are intre 3 si 10-12 ani? Vino sa impartasesti din experienta comunicarii tale cu el si sa exersam impreuna metode de buna comunicare in familie.
In cadrul atelierului, plecand de la experienta si dificultatile parintilor in comunicarea cu proprii copii, vom vorbi despre:
- cum se exprima copiii, cum ii intelegem si cum le raspundem
- cum ne adresam copiilor pentru a fi ascultati
- cum sa construim o relatie pozitiva cu copiii
Taxa de participare este de 60 lei.
Informatii si inscrieri:
- tel. 0745 041 021 sau 0728 636 649,
- mail luizastef@yahoo.com sau luizastef@gmail.com
Psihologul Luiza Stefan va fi moderator al atelierului. Iata cateva ganduri ale moderatorului:
“Mai intai am fost parinte, apoi psiholog. Mai intai am vorbit cu copiii mei mici aproape aceeasi limba (a tandretii si jocului) si simteam cum comunicam. Pe masura ce am crescut (ei in varsta, eu in asteptari si cerinte), comunicarea schiopata …
Apoi am inceput sa constat:
- Ca nu e suficient sa le vorbesti copiilor pentru a comunica cu ei …
- Ca ei vorbesc in multe feluri (prin gesturi, comportamente, dureri) …
- Ca a auzi nu e totuna cu a asculta …
- Ca nu degeaba avem doua urechi si o singura gura, cum spune un autor psiholog, tata a cinci copii …
- Ca vorba dulce mult aduce, iar vorba lunga saracia omului, cum spune intelepciunea populara …
- Ca tot in popor se spune: “unde da mama creste”, dar asta nu mi se mai pare o intelepciune …
… in sfarsit, drumul pe care vi-l propun, de la copilul ascultat la copilul ascultator poate fi mai scurt sau mai lung, mai drept sau mai sinuos, mai lin sau mai accidentat atat pentru parinti cat si pentru copii. Poate duce la sentimentul implinirii sau la cel al dezamagirii, la incredere stabila in sine sau la un sentiment de inferioritate personala. Depinde si de noi, parinti si adulti, cum croim acest drum si spre ce anume conduce el!!”