Tehnici proiective de desen: Bender-Gestalt si Davido-CHaD

Cursul „Evaluarea clinica cu ajutorul tehnicilor proiective de desen: Testul Bender-Gestalt si Davido-ChaD” se va desfasura in Bucuresti, in perioada 12-14 aprilie 2013.

Imagini Test Bender

Imagini Test Bender

Cursul este destinat psihologilor clinicieni si psihologilor interesati de evaluarea clinica si terapia copilului, adultului si varstnicului.

Participantii primesc un certificat acreditat de catre Asociatia Romana de Psihodiagnoza Proiectiva si 20 credite de la Colegiul Psihologilor din Romania.

Cursul urmareste cunoasterea si intelegerea principiilor teoretice si aplicative ale tehnicilor proiective de desen utilizate (testul Bender-Gestalt si Davido-CHaD) pentru evaluarea psihologica si exersarea unor abilitati de interpretare cu ajutorul studiilor de caz.

Tematica:

Prima parte: Testul Bender-Gestalt ca instrument clinic si proba proiectiva – conceptia gestaltista si aplicatii practice cu ajutorul studiilor de caz clinice.

Partea a doua: Interpretarea clinica si valoarea terapeutica a Testului Davido-CHaD de la copilul maltratat pana la subiectul varstnic.

Partea a treia: Scheme de interpretare a rezultatelor evaluarii cu diferite tehnici proiective de desen – exercitii aplicative si discutii pe seama cazuisticii.

Formator este dr. Rozeta Draghici, psiholog clinician principal, supervizor in psihologie clinica si psihoterapeut.

Costul cursului este de 500 lei (inclusiv materialele de curs si aplicative).

Alte detalii, pe www.ropsiho.ro.

In lucrarea “Tehnici proiective in evaluarea personalitatii“, Nicolae Dumitrascu prezinta numeroase teste proiective clasice, descriindu-le mai ales din punctul de vedere al aplicatiilor practice ale acestora fie ca instrumente de diagnostic, fie ca metode in terapie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pentru a putea trimite comentariul, va rugam sa completati operatia matematica de mai jos (filtru de spam). *