Maslow. Teoria motivatiei umane

Accesand linkul de mai jos puteti citi integral textul scris de A.H. Maslow in 1943 despre piramida nevoilor, intitulat “A theory of Human Motivation” (O teorie despre motivatia umana).needsTrecand in revista nevoile de baza ale omului: fiziologice, de securitate, de dragoste, de recunoastere sociala si de actualizare a sinelui, Maslow descrie modul in care ele interactioneaza, cum influenteaza comportamentul nostru de-a lungul vietii, la diferite varste, discuta caracterul lor inconstient si specificitatea lor culturala, precum si generalitatea lor umana.

Maslow analizeaza si dorintele care ne motiveaza sa mentinem si sa realizam conditiile necesare ce duc la satisfacerea acestor nevoi.

Acesta este linkul: www.all-about-psychology.com

PSIHOLOGIE. RO va recomanda:

mediu_85Abraham H. Maslow prezinta in cartea “Motivatie si personalitate” modul cum trebuintele umane pot fi organizate intr-o ierarhie, incepand cu trebuintele fizice – de aer, hrana si apa.

Autorul identifica apoi alte patru niveluri ale trebuintelor psihice – de securitate, dragoste, respect si actualizare a sinelui.

In viziunea sa, trebuintele superioare sunt la fel de reale si de importante, facand parte integranta din natura umana.

Puteti citi gratuit cateva pagini din carte, aici – PsihoShop.ro!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pentru a putea trimite comentariul, va rugam sa completati operatia matematica de mai jos (filtru de spam). *